Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore stigli u Avganistan

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić tokom ispraćaja vojnicima je poželio uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak
1740 pregleda 3 komentar(a)
Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore, Foto: Ministarstvo odbrane
Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore, Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnici XI kontingenta Vojske Crne Gore, njih 27, u misiji "Odlučna podrška" (Resolute Support) stigli su u Avganistan, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić tokom ispraćaja vojnicima je poželio uspješno ispunjavanje zadataka i častan povratak.

"Pred Vama jeste složen zadatak i od Vas očekujemo da opravdate već stvorenu sliku o našem vojniku u međunarodnom okruženju i da se trudite da postignete još bolje rezultate, pri tome razumijevajući različitosti i poštujući običaje drugih", istakao je Dakić.

On je, obraćajući se vojnicima, naglasio da je u svemu tome izuzetno važna podrška porodica, koje će u njihovom odsustvu imati podršku Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

Komandant XI kontingenta, kapetan Danko Kovačević kaže da su vojnici prošli šestomjesečnu zahtjevnu obuku i naglasio da je izgrađen čvrst vojnički kolektiv koji karakterišu stabilni međusobni odnosi i povjerenje, koji su potrebni da se odgovori na sve izazove.

"Sa sigurnošću mogu da kažem da će svaki pripadnik kontingenta dosljedno i profesionalno obavljati zadatke i opravdati ukazano povjerenje, onako kako to dolikuje pripadnicima Vojske Crne Gore, promovišući vrijednosti naše vojske koje proističu iz patriotizma, vojne tradicije i moralnog nasljeđa", kazao je Kovačević.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da će pripadnici XI kontingenta u misiji "Odlučna podrška" biti šest mjeseci.

Galerija

Bonus video: