Festival folklora u znak sjećanja na Slađana Tijanića

Prvi Festival folklora u Plužinama nosiće ime tragično stradalog mladića
4640 pregleda 1 komentar(a)
Slađan Tijanić, Foto: Privatna arhiva
Slađan Tijanić, Foto: Privatna arhiva

Prvi Festival folklora “Slađan Slađo Tijanić” koji se organizuje u znak sjećanja na tragično stradalog Slađana Tijanića, prvi put će biti održan večeras. Organizatori Festivala, uz odobrenje Tijanovićeve porodice, su Slađanovi prijatelji.

“Odlučili smo da svake prve subote u septembru organizujemo Festival folklora u znak sjećanja na našeg Slađa. Ideja je naišla na podršku i odobravanje Pivljana kako onih koji žive u Plužinama, tako i onih koji su van Pive“, kazali su organizatori Festivala.

Na prvom Festivalu nastupiće kulturno-umjetnička društva „Đurđevdansko kolo“ iz Podgorice, „Zelengora“ iz Gacka i „Piva“, prvi i dječiji ansambli, iz Plužina, kao i narodni guslari Maksim Vojvodić i Zdravko Knežević i Radovan Suknović, na dvojenice i frulu.

Slađan Tijanić, koji je prošlog avgusta u Pivskom jezeru tragično izgubio život u 31.godini, osnovnu školu završio je u rodnim Plužinama, srednju u Nikšiću, a Višu poslovnu, smjer porez i carine, u Beogradu. Bavio se turizmom i ugostiteljstvom, a dugo godina je igrao folklor u KUD-u “Piva”. Bio je mladić koji plijeni skromnošću, dobrotom i požrtvovanošću, omiljen među sugrađanima, ali i šire.

Bonus video: