Vatrogasci održali taktičku vježbu na Luštici: Prvi put korišten brod tipa "navar 1025FB"

Vatrogasci su, dejstvujući videnim topovima iz broda sa mora i iz jednog protivpožarnog vozila sa kopna, po scenariju vježbe gasili požar na jednom od plovila, te na zgradama uz obalni rub
194 pregleda 1 komentar(a)
Vatrogasci, Tivat, Foto: SZS Tivat
Vatrogasci, Tivat, Foto: SZS Tivat
Ažurirano: 09.03.2018. 14:35h

U jednom od nekadašnjih vojnih objekata na obali poluostrva Luštica danas je održana združena taktička vježba predviđena planom i programom redovne obuke pripadnika Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat.

U vježbi je učestvovalo tridesetak vatrogasaca – pripadnika SZS Tivat i dobrovoljnih vatrogasnih društava "Krtoli" i "Luštica", kao i osoblje marine Porto Montenegro, jer je u ovoj akciji prvi put korišten i novosagrađeni vatrogasno-spasilački brod tipa "navar 1025FB" tivatske marine.

Vatrogasci su, dejstvujući videnim topovima iz broda sa mora i iz jednog protivpožarnog vozila sa kopna, po scenariju vježbe gasili požar na jednom od plovila, te na zgradama uz obalni rub.

Obavljena je i pretraga zadimljenih prostorija u objektima u potrazi za povrijeđenima, a za potrebe vježbe iskorišteno je i oko 400 litara protivpožarnog pjenila koje je SZS Tivat za ovu priliku donirao Avioservis Jugopetrola sa tivatskog aerodroma.

Bonus video: