Supruga ambasadora Kine posjetila Dječji dom "Mladost": Djeci poklonila školski pribor, sportsku opremu...

Deng je istakla da je druženje sa djecom iz Doma lijepo iskustvo
182 pregleda 0 komentar(a)
Delegacija ambasade Kine, posjeta Bijeloj, Foto: Slavica Kosić
Delegacija ambasade Kine, posjeta Bijeloj, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.03.2018. 14:47h

Supruga kineskog ambasadora, Deng Minli zajedno sa članovima ženske ekipe ambasade Kine u Crnoj Gori povodom Dana žena, posjetila je Dječji dom Mladost u Bijeloj i djeci donijela školski pribor, sportsku opremu i dječju hranu.

Direktor Doma Vladimir Dedić i njegova pomoćnica Marela Savić su objasnili da je Dječji dom već davno uspostavio saradnju s Kina Medikom u Podgorici čiji predstavnici redovno dolaze u Dom da djeci i zaposlenima pruže medicinske usluge i da na taj način pruže priliku za upoznavanje kineske kulture i tradicionalne medicine.

Deng je istakla da je druženje sa djecom iz Doma lijepo iskustvo i da je "fascinantno kako su vaspitači u Domu predani radu i kako svojom ljubavlju djeci prenose toplinu i ljubav koja postoji u porodici".

Kineska ambasada raznim donacijama, od ambulantnih vozila, rekonstrukcije školskih sportskih sala, rekonstrukcije krova školske zgrade, do kompjuterske opreme vladinim organima, rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari, pomaže građanima Crne Gore.

Deng je obećala da će u okviru svoje mogućnosti, kineska ambasada pomagati djeci u Domu Mladost , kao i radi konkretnije saradničke projekte.

Bonus video: