Vaterpolisti Kine odmaraju na Žabljaku

Njih 36, od čega 26 igrača, predvodi selektor Petar Porobić. Sa njim i tri trenera, jedan iz Grčke i dvojica iz Crne Gore, Zoran Maslovar i Mladen Klikovac
142 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2018. 15:54h

Vatrerpolo reprezentacija Kine koja se priprema u Herceg Novom, od četvrtka je na Žabljaku gdje se nalazi na dvodnevnom odmoru.

Njih 36, od čega 26 igrača, predvodi selektor Petar Porobić. Sa njim i tri trenera, jedan iz Grčke i dvojica iz Crne Gore, Zoran Maslovar i Mladen Klikovac. Uz njih I kineski treneri koji se uz naše stručnjake edukuju kako bi ovaj sport u najmnogoljudnijoj zemlji uznapredovao.

"Naš dolazak na Žabljak, pokazalo se, bila je dobra odluka. Igrači su impresionirani ukupnim ambijentom i dočekom, kako od strane lokalnih struktura tako i u hotelu “Žabljak” gdje smo smješteni. Sve ovo što nas je dočekalo otvorilo je vrata za naredne dolaske. Očekujemo da će reprezentacija Kine ponovo doći u Crnu Goru sredinom juna. Dogovoreno je da dođe i mlada reprezentacija, što ćemo uvijek koristiti da posjetimo Žabljak. Svi smo oduševljeni a jedan broj igrača nikad nije ni video snijeg. Raspituju se da ostanu duže na Žabljaku. Sve to navodi na razmišljanje da ubuduće ovdje boravimo i putujemo do Nikšića gdje je postoji bazen", kaže Petar Porobić.

Porobić smatra da je odavno u uvjerenju da bi jedan bazen od 25 metara na Žabljaku bilo idealno rješenje.

"U širem regionu nema veći broj centara koji imaju mogućnosti kao Žabljak. Preduslovi su fantastični. Tu je dvorana. Sa teretanom i bazenom stvorili bi se uslovi i velike mogućnosti za ovaj sportsko-turistički centar", kaže Porobić.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević izražava zadovolstvo činjenicom das u sportisti iz Kine odabrali Žabljak i nekoliko dana odmora u njemu.

"Ovo je i prilika da se Žabljak u turističkoj ponudi još više promoviše na kineskom tržištu. Mi sa Kinom imamo izuzetne veze. Grad smo pobratim sa Suiningom pa je ovo nastavak jedne uspješne priče. Naša dvorana, stadion i drugi otvoreni tereni nude dobre uslove za pripreme sportista I mnoštvo je i drugih uslova za sportski turizam", kaže Vukićević.

Direktorica lokalne Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović kaže da je posjeta kineskih vaterpolista višestruko značajna za ukupnu saradnju koja se u poslednje vrijeme ostvaruje.

"Tokom poslednje dvije godine vidan je porast turista iz Kine. Raduje što postoji kontunuitet i masovnost. Njihova interesovanja su bazirana na kulturnom i istorijskom turizmu, i gastonomiji a dolazak njihovih sportista predstavlja novu stranicu u ukupnoj saradnji", kaže Šarović.

Zadovoljstvo posjetom kineskih sportista prisutno je i kod domaćina iz hotela “Žabljak”. Menadžerka Dragana Obradović podsjeća das u turisti iz Kine i ranije “punili” njihove kapacitete pa je ovo dodatna promocija za nastavak partnerstva.

Galerija

Bonus video: