DEVET NAJZNAČAJNIJIH ŠTAMPANIH MEDIJA

U susret sajmu u Štutgartu: Mediji iz Njemačke u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Predstavnici njemačkih medija će se tokom boravka u Crnoj Gori upoznati sa turističkom ponudom Crne Gore i njenim prirodnim i kulturnim znamenitostima
654 pregleda 0 komentar(a)
Novinari iz Njemačke, Foto: NTO
Novinari iz Njemačke, Foto: NTO

U susret sajmu “CTM (Camping Motor Touristik) 2020” koji se održava sledeće godine u Štutgartu, a na kojem će Crna Gora učestvovati kao zemlja partner, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa organizatorima sajma, domaćin je predstavnicima renomiranih njemačkih medija koji od 10-14. septembra borave u studijskoj posjeti našoj destinaciji.

"Riječ je devet najznačajnijih štampanih medijia sa njemačkog govornog područja, CMT PRESS, Schwaebische Zeitung, Heilbronner Stimme, Badisches Tagblatt / Wochenjournal “Wo zum Sonntag”, Badische Neueste Nachrichten, Sonntag Aktuell, Reutlinger Generalanzeiger, Badische Zeitung i Main Post", saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ugovorom o saradnji koji su u martu ove godine tokom sajma u Berlinu potpisali ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i izvršni direktor Camping Motor Touristik (CMT) sajma iz Štutgarta, Crna Gora biće zemlja partner ovog sajma, koji ima preko 240.000 posjetilaca i više od 2.000 izlagača iz cijelog svijeta.

"Na njemu se posebno predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije i gradovi za aktivni odmor. Nastupom na ovom sajmu CTM, koji se održava od 11-19. januara 2020. godine Crna Gora će napraviti veliki iskorak u promociji Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Centralne Evrope sa kojeg se bilježi značajan rast posjeta. Učešće na ovom sajmu prilika je za predstavnike turističke privrede Crne Gore da u neposrednom kontaktu posjetiocima promovišu ponudu i prodaju aranžmane pripremljene za ovu priliku. Atraktivna ponuda za aktivni odmor, biciklističke i planinarske staze i netaknuta priroda privlače sve veći broj gostiju iz Njemačke. Tokom 2018. godine Crnu Goru je posjetilo 80 odsto više turista sa ovog tržišta koji su ostvarili 73 odsto više noćenja u odnosu na 2017. Trend rasta nastavljen je i u ovoj godini kada je Crnu Goru tokom prvih 7 mjeseci samo u hotelskom smještaju posjetilo dva puta više gostiju sa ovog tržišta u odnosu na 2018.godinu", kazali su iz NTO.

Predstavnici njemačkih medija će se tokom boravka u Crnoj Gori upoznati sa turističkom ponudom Crne Gore i njenim prirodnim i kulturnim znamenitostima.

"U okviru posjete, obići će Nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Cetinje i selo Njeguši, Kotor i Gospu od Škrpjela. Planirana je i posjeta Baru i Ulcinju, krstarenje brodom u Budvi, posjeta Glavnom gradu kao i obilazak marine Porto Montenegro. Ovu studijsku posjetu podržale su lokalne turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Podgorice, Žabljaka i Kolašina, “Muzeji Crne Gore” i “Nacionalni parkovi Crne Gore”. Od strane turističke privrede posjetu su podržali hoteli “Holiday Villages Montenegro” i “Regent Porto Montenegro” kao i kafana “Kod Pera na Bukovicu”", zaključeno je u saopštenju Nacionalne turističke organizacije.

Preporučujemo za Vas