SARADNJA OPŠTINE PLJEVLJA I EPCG

Refundiraće roditeljima prvaka novac utrošen za udžbenike

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je kazao da će novac u iznosu od oko 40 eura nadoknaditi roditeljima 198 učenika koliko ih je ukupno ove godine pošlo u prvi razred osnovne škole. Novac je već uplaćen na račune Osnovnih škola
1808 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka sa direktorima škola, Foto: Goran Malidžan
Sa sastanka sa direktorima škola, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja u saradnji sa Elektroprivredom Crne Gore refundiraće roditeljima učenika prvog razreda Osnovne škole novac koji su utrošili za  nabavku udžebenika.  

To je saopštio predsjednik Opštine Pljevlja nakon sastanka koji je održao sa direktorima 11 pljevajskih gradskih i seoskih škola.  

Sastanku je prisustvovao i rukovodilac sektora za korporativne komunikacije Elektroprivrede Crne Gore Rajko Šebek.  

Golubović je kazao da će novac u iznosu od oko 40 eura nadoknaditi roditeljima 198 učenika koliko ih je ukupno ove godine pošlo u prvi razred osnovne škole.  Novac je već uplaćen na račune Osnovnih škola.  

Većinu novca, oko sedam hiljada obezbijedila je Elektroprivreda CG a ostatak Opština Pljevlja.  

"Ovo je možda trebalo uraditi i prije početka nove školske godine ali iz objektivnih razloga nismo bili u mogućnosti da to uradimo. Zahvaljujem se Elektroprivredi Crne Gore na podršci u akciji koja će. Ova akcija se ne bi mogla realizovati bez njihove donacije“, rekao je Golubović.

Ovo je prvi put da Opština Pljevlja obezbjeđuje novac za nabavku udžbenika za učenika provog razreda.

"Nadam se da će ovo biti naša tradicionalna akcija od ove godine i da ćemo naći načina da obim saradnje i proširimo. Svim mališanima česitam polazak u školu sa žejom da prije svega budu zdravi i da im dani iz školovanja ostanu u najboljem sjećanju“, rekao je Golubović.  

On je kazao da je jedan od problema školstva u Pljevljima smanjenje broja učenika.  

"Ove godine imamo 198 učenika upisanih u prvi razred što je  manje u odnosu na prošlu godinu. Vjerujem da ćemo radeći u Pljevljima i stvarajući bolje uslove za život svih građana uticati na povećanje broja učenika u nrednom periodu", rekao je Golubović.  

Predstavnik EPCG Rajko Šebek kazao je da su se odmah odazvali nakon što su dobili poziv iz Opštine Pljevlja za ovu akciju.  

Preporučujemo za Vas