održan sastanak nuhodžić - Tudik

"MUP može računati na pomoć i podršku Francuske"

425 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu može računati na pomoć i podršku Francuske, naročito u oblastima obuka za službenike, policijske saradnje  i borbe protiv ekonomskog kriminala, poručeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadorke Francuske u Crnoj Gori Kristin Tudik.

Nuhodžić je, kako je saopšteno iz ministarstva, kazao da je MUP u prethodnom periodu bilo posvećeno aktivnostima u cilju unapređenja sistema bezbjednosti, u skladu sa preporukama dobijenim kroz pregovarački proces, naročito u okviru poglavlja 24. ,

On je, dodaje se, zahvalio za kontinuiranu podršku  Francuske na integracionom putu Crne Gore u EU i istakao da na tom planu posebno cijeni ekspertsku pomoć Francuske, koja je značajna, ne samo za  oblast bezbjednosti, već je  potvrda uspostavljanja tješnje saradnje između crnogorskih i francuskih institucija.

"Ambasadorka  Tudik je izrazila zadovoljstvo što prepoznaje napore koje Ministarstvo unutrašnjih poslova  ulaže na planu reformi u oblasti bezbjednosti i iskazala snažnu opredijeljenost Francuske da nastavi da podržava Crnu Goru na putu ispunjavanja  obaveza  ka punopravnom članstvu u EU.

Na sastanku je izražena obostrana spremnost za jačanje međusobnih veza, a sagovornici su se saglasili da bez integracije Zapadnog Balkana u EU nema bezbjedne Evrope", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.