U KANJONU TIVRAN

Spašen ukrajinski državljanin kod Berana: Izgubio se u ribolovu

„Moj vodič je pozvao Službu zaštite, oni su potom alarmirali policiju, tu su bili i kolege ribolovci iz Berana. Svima sam jako zahvalan. Adrenalin nekada zna da vas odvede do granice kada to može biti opasno, kao što je bilo večeras“ – kazao je Zločevsk
3787 pregleda 7 komentar(a)
Sa mjesta spašavanja, Foto: Tufik Softić
Sa mjesta spašavanja, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 12.09.2019. 21:43h

U kanjonu Tivran kod Berana upravo je okončana akcija spašavanja ukrajinskog državljanina Nikolaja Zločevskog (53) koji se tokom ribolova izgubio na vrlo nepristupačnom i stjenovitom terenu.

Prema riječima načelnika beranske Službe zaštite i spašavanja Tiha Bogavca, Ukrajinac je sa vodičem iz Kolašina stogao na Lim da peca, i neko vrijeme se kretao nizvodno, dok nije iznemogao i više nije bio u stanju sam niti da se vrati, niti ide naprijed.

„Pripadnici naše službe su sišli sa čamcem, stigli do mjesta gdje je Ukrajinac lociran, pokupili ga i spustili nizvodno nekoliko stotina metara, gdje su ga čekali ostali učesnici u akciji spašavanja“ – kazao je Bogavac.

On je rekao da su osim pripadnicka te službe u akciji učesvovali i policajci CB Berane, kao ribolovci i lovočuvari SRK „Lim“ iz Berana, koji veoma dobro poznaju taj teren.

Lim je od izvorišta do Berana najnepristupačniji u dijelu Tivranske klisure, a Zločevski , je nakon što je spašen, izjavio da mu je to bilo izazovno, sve do trenutka dok nije shvatio da ne može dalje i da ga izdaje snaga, u sumrak.

„Moj vodič je pozvao Službu zaštite, oni su potom alarmirali policiju, tu su bili i kolege ribolovci iz Berana. Svima sam jako zahvalan. Adrenalin nekada zna da vas odvede do granice kada to može biti opasno, kao što je bilo večeras“ – kazao je Zločevski.

On je rekao da je po završetku akcije sve učesnike pozvao na druženje uz šljivovicu, kako bi im se na taj način zahvalio.  

Sportski ribolovci iz Berana su objasnili da je Tivranska klisura vrlo izazovna za sve vrste sportova, ali i da u njoj vreba mnogo opasnosti. Oni su iskoristili priliku da upozore  ribolovce koji ne poznaju teren, da se ne izlažu takvom riziku bez vodiča, bez kojeg bi i ovaj slučaj večeras mogao biti koban.