Sačuvajmo Sinjajevinu: Pabriks da sa četom dođe na kampovanje o našem trošku

"Građansku inicijativu Sačuvajmo Sinjajevinu, kao i sve članove Koalicije za održivi razvoj (KOR) obradovao je poziv ministra odbrane Letonije, g. Artisa Pabriksa, upućen našim vojnicima, iz kog je više nego jasno da oni imaju gdje vježbati, a da pri tom ne uništavaju planinu Sinjajevinu koja će, vjerujemo, na koncu biti proglašena parkom prirode"
2734 pregleda 3 komentar(a)
Pabriks (desno) tokom jučerašnjeg sastanka sa crnogorskim ministrom odbrane Predragom Boškovićem, Foto: Ministarstvo odbrane
Pabriks (desno) tokom jučerašnjeg sastanka sa crnogorskim ministrom odbrane Predragom Boškovićem, Foto: Ministarstvo odbrane

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu, član Koalicije za održivi razvoj (KOR) pozvala je ministra odbrane Letonije Artisa Pabriksa da sa četom kopnenih snaga Vojske Letonije dođe na sedmodnevno kampovanje, o njihovom trošku.

"I da tokom boravka probaju sir, skorup i sve blagodeti Sinjajevine", navodi se u saopštenju Građanske inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu.

Pabriks je juče pozvao crnogorske vojnike da koriste Letoniju i njene vojne poligone za razne vrste treninga, i poručio da očekuje da će doći vrijeme kada će letonski vojnici moći da dolaze da treniraju u Crnoj Gori.

"Građansku inicijativu Sačuvajmo Sinjajevinu, kao i sve članove Koalicije za održivi razvoj (KOR) obradovao je poziv ministra odbrane Letonije, g. Artisa Pabriksa, upućen našim vojnicima, iz kog je više nego jasno da oni imaju gdje vježbati, a da pri tom ne uništavaju planinu Sinjajevinu koja će, vjerujemo, na koncu biti proglašena parkom prirode", ističe se u saopštenju Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu.

Oni navode da su "naročito zahvalni Pabriksu jer je više nego opravdana potreba za usavršavanjem naših hrabrih sugrađana koji učestvuju u rizičnim misijama i spremaju se da u slučaju nužde odbrane nas i našu državu".

"Istovremeno, želimo da mu, u ime svih koje Sinjajevina hrani, poručimo da se nadamo da neće morati da dolaze u Crnu Goru kako bi svoje teško naoružavanje upucavali na toj planini, jer, kao što oni imaju savremene poligone, vjerujemo da ih ima i neka članica NATO-a sa reljefom sličnim Crnoj Gori i da upravo tamo i naša i letonske vojska mogu skupa trenirati", kazali su iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu.

Bonus video: