JANKOVIĆ USKORO UZVRAĆA POSJETU

Vuković: Ljubljana uzor budućeg razvoja Podgorice

Janković je ocijenio da se Podgorica razvija intenzivno i u dobrom smjeru, ističući da je grad Ljubljana u potpunosti otvoren za saradnju sa glavnim gradom Crne Gore
821 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Janković i Ivan Vuković, Foto: Podgorica.me
Zoran Janković i Ivan Vuković, Foto: Podgorica.me

Podgorici su važna iskustva Ljubljane, koja će joj poslužiti kao uzor u mnogim oblastima, poručio je gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković u razgovoru sa slovenačkim kolegom Zoranom Jankovićem.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, sagovornici su se na sastanku u Ljubljani saglasili da Slovenija i Crna Gora imaju odlične političke i ekonomske odnose, i da takvu saradnju treba iskoristiti za produbljivanje partnerstva i još bolju komunikaciju i na nivou glavnih gradova.

Vuković je upoznao slovenačkog kolegu da je Podgorica pokrenula obiman investicioni ciklus i da, u narednom periodu, planira realizaciju kapitalnih razvojnih projekata koji će značajno podići kvalitet života građana.

“Veoma su nam u tom dijelu važna iskustva Ljubljane koja će nam poslužiti kao primjer i uzor u mnogim oblastima” saopštio je Vuković, dodajući da je Podgorici u ovom trenutku izuzetno važna saradnja sa razvijenim gradovima Evropske unije.

On je, govoreći o aktivnostima uprave Glavnog grada i aktuelnim projektima, naglasio da je od izuzetnog značaja da Podgorica i Ljubljana razmijene iskustva i prodube saradnju.

"Posebno u oblastima efikasnijeg korišćenja sredstava iz EU fondova, načina organizacije lokalne uprave, planiranja prostora, poboljšanja sistema javnog gradskog prevoza, stvaranja novih pješakih zona i više parking prostora“, dodaje se u saopštenju.

Janković je ocijenio da se Podgorica razvija intenzivno i u dobrom smjeru, ističući da je grad Ljubljana u potpunosti otvoren za saradnju sa glavnim gradom Crne Gore u svim oblastima od obostranog interesa, a u cilju dalje razvoja dva grada.

"Sve što u Ljubljani dobro funksioniše, možete da iskoristite kao dobru praksu i u tom dijelu vam nudimo punu tehničku i ekspertsku podršku, a s druge strane smo i mi u gradu Ljubljani, vrlo zainteresovani da vidimo kako se realizuje određeni projekti u Podgorici”, rekao je Janković.

Sagovornici su na kraju sastanka, konkretizovali realizaciju dogovorenih aktivnosti u narednom periodu, a Janković je prihvatio poziv da uskoro posjeti Podgoricu.

Preporučujemo za Vas