Motel "Vodice" zagadio Breznicu

U informaciji dostavljenoj Sekretarijatu za stambeno-komunalne poslove Opštine Pljevlja navedeno je da je ustanovljeno da je fekalna kanalizacija iz Motela “Vodice” i gradskog stadiona zajednička i upojena je direktno u Breznicu, dok je cijev fekalne kanalizacione mreže iz Sportskog centra “Ada” polomljena u dijelu trase koja prelazi preko rijeke, što izaziva izlivanje fekalija direktno u rijeku
4182 pregleda 1 komentar(a)
Zagađena Breznica, Foto: Goran Malidžan
Zagađena Breznica, Foto: Goran Malidžan

Fekalna kanalizacija koja završava u rijeci Breznici u gradskom parku potiču od Motela “Vodice” i Centra za sport i rekreaciju.

To je utvrdila komisija opštinskog preduzeća Vodovod, u čijoj je nadležnosti održavanje gradske kanalizacione mreže, nakon što je prethodne sedmice došlo do zamućenja rijeke u dijelu toka kroz park Vodice.

U informaciji dostavljenoj Sekretarijatu za stambeno-komunalne poslove Opštine Pljevlja navedeno je da je ustanovljeno da je fekalna kanalizacija iz Motela “Vodice” i gradskog stadiona zajednička i upojena je direktno u Breznicu, dok je cijev fekalne kanalizacione mreže iz Sportskog centra “Ada” polomljena u dijelu trase koja prelazi preko rijeke, što izaziva izlivanje fekalija direktno u rijeku.

Konstatuje se i da je oštećenje nastalo prilikom čišćenja korita Breznice.

“Provjerom objekta Dom za stara lica utvrđeno je da kanalizaciona mreža funkcioniše uredno i da je propisno upojena u novoizgrađeni kanalizacioni krak koji vodi do glavnog kolektora. Da bi se ovi problem riješili potrebno je preduzeti sve neophodne mjere kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za izvođenje radova na spajanju sekundarne fekalne kanalizacije, od Motela “Vodice” i gradskog stadiona na postojeći sekundarni krak fekalne kanalizacije ispred Sportskog centra “Ada”. Potrebno je sanirati oštećene kanalizacione cijevi SC–a “Ada” koje prelaze preko rijeke i upojiti ih u sekundarne kanalizacije, na novoizgrađeni krak fekalne kanalizacije, koji polazi od objekata Doma za stara lica, prema tehničkim standardima i zakonskim okvirima”, navodi se u informaciji koju je Vodovod dostavio Sekretarijatu.

Bonus video: