DOŠLO DO PREGRIJAVANJA KOČNICA NA TOČKOVIMA

Tivat: Vatrogasci spriječili izbijanje plamena tokom slijetanja aviona

Avion na kome je došlo do kvara, zbog toga večeras nije mogao da se, po redu letjenja, iz Tivta vrati za Moskvu
10594 pregleda 1 komentar(a)
Avion na kome je došlo do kvara prilikom slijetanja , Foto: Flickr.com
Avion na kome je došlo do kvara prilikom slijetanja , Foto: Flickr.com
Ažurirano: 16.09.2019. 22:06h

Na aerodromu Tivat danas oko 18.30 sati došlo je do manjeg incidenta prilikom slijetanja aviona ruske aviokompanije Red Wings, na redovnom letu iz Moskve.

Avion tipa "airbus A-321" (VP-BVO) normalno je sletio, ali je u fazi tzv. protrčavanja, odnosno smanjenja brzine na pisti, iz za sada neutvrđenih razloga, došlo do pregrijavanja kočnica na točkovima stajnog trapa.

Kako nezvanično saznajemo, iz usijanih kočnica sukljao je dim, ali nije došlo do izbijanja otvorenog plamena jer su izuzetno brzo intervenisali vatrogasci tivatskog aerodroma.

Oni su po proceduri u toj vrsti slučajeva, prvo suvim prahom, a kada su spustili temperaturu, i vodenom maglom, iz protivpožarnih vozila zasuli usijane točkove ruskog "airbusa" i ohladili pregrijane kočnice.

"Naša Služba zaštite i spasavanja izuzetno efikasno, profesionalno i brzo je intervenisala i spriječila je štetu na avionu", kazao je večeras "Vijestima" direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

U incidentu nije bilo povrijeđenih i svi putnici normalno su napustili avion kada se on zaustavio na platformi aerodroma Tivat.

Avion na kome je došlo do kvara, zbog toga večeras nije mogao da se, po redu letjenja, iz Tivta vrati za Moskvu.

"Red Wingsov A-321 ostao je večeras u Tivtu, a sjutra će ga pregledati mehaničari te kompanije. Za putnike koji je večeras njime trebalo da otputuju za Moskvu, obezbijeđen je hotelski smještaj", kazao je Orlandić.

Preporučujemo za Vas