Počela rekonstrukcija cjevovoda Velja Gora – Lašor

Rekonstrukcija obuhvata transportni cjevovod, kružnog presjeka 450, i distributivni cjevovod, kružnog presjeka 125.
452 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na rekonstrukciji cjevovoda, Foto: Prijestonica Cetinje
Radovi na rekonstrukciji cjevovoda, Foto: Prijestonica Cetinje

Radnici bjelopoljske kompanije „PNP-Perošević“ započeli su rekonstrukciju distributivno-transportnog cjevovoda Velja Gora – Lašor, vrijednu oko 750 hiljada eura, saopšteno je iz kabineta Prijestonice Cetinje.

"Biće rekonstruisano 3,6 kilometara cjevovoda, a radove, koji bi trebalo da budu završeni do kraja godine, finansira Prijestonica Cetinje iz kapitalnog budžeta", navodi se u saopštenju.

Iz kabineta Prijestonice su kazali da rekonstrukcija obuhvata transportni cjevovod, kružnog presjeka 450, i distributivni cjevovod, kružnog presjeka 125.

"Očekuje se da će rekonstrukcija distributivno-transportnog cjevovoda Velja Gora – Lašor značajno unaprijediti snabdijevanje vodom Prijestonice Cetinje, te da će uz ostale planirane radove na vodovodnoj mreži u najvećoj mjeri biti riješen problem vodosnabdijevanja Cetinja. Podsjetimo, u julu je započeo projekat rekonstrukcije Mojkovačke i Bajičke ulice, koji obuhvata i zamjenu vodovodnih cijevi. Investicija u vodovodnu infrastrukturu na ovim saobraćajnicama vrijedna je 1,3 miliona eura", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: