Zogović: Šehoviću, otvorite područna odjeljenja Gimnazije i Medicinske škole u Murinama

"Surova igra sa najosetljivijim kategorijama, onemogućavanje vaspitanja i obrazovanja naše djece, do kraja razotkriva gramzivi karakter aktuelne crnogorske vlasti"
3034 pregleda 0 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: Savo Prelević
Milun Zogović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović zatražio je od Ministra prosvjete Damira Šehovića da ne ukida đacima iz Murine prevoz i da otvori područna odjeljanje Gimnazije i Medicinske škole u tom mjestu.

Roditelji i đaci iz Murina blokirali su jutros u devet časova magistrani put Murino-Berane, u znak protesta zbog neriješenog prevoza 62 učenika do trideset šest kilometara udaljenih Berana.

"Surova igra sa najosetljivijim kategorijama, onemogućavanje vaspitanja i obrazovanja naše djece, do kraja razotkriva gramzivi karakter aktuelne crnogorske vlasti. Dok se vi "gađate" stanovima, koje će otplaćivati građani Crne Gore jer ste ih brutalno opljačkali, Murinskim srednjoškolcima uskraćujete elementarno pravo na redovno školovanje. Ukinuliste im čak i prevoz do škole, koji su od svoje sirotinje plaćali njihovi roditelji", naveo je Zogović.

Od Šehovića traži da se otvore područna odjeljenja srednjih škola u Murini.

"U Murini, gdje ima više prostora i kapaciteta nego u Gusinju, prevaziđite sebe i učinite nešto pošteno što nije stranački i politički obojeno. Zgrada OŠ "Petar Dedović" u Murini ima sve kapacitete za održavanje nastave u ovoj ustanovi. Bolje neka putuje par profesora nego desetine učenika. Ali vi kako ste krenuli nećete se izgleda na ovome zaustavljati, nego ćete nam u perspektivi zatvoriti i osnovnu školu. Valjda rodno mjesto hirurga "Branka Zogovića" akademika CANU, i predsjednika udruženja hirurga SFRJ, po kome Dom zdravlja u Plavu nosi ime, zaslužuje da ima područno odjeljenje Medicinske škole DR Branko Zogović iz Berana, koja takođe nosi njegovo ime".

Naveo je da je neriješeno pitanje prevoza učenika iz Murina "kap koja je prelila čašu".

"Biće prilike da u Skupštini Crne Gore raspravimo široki spisak vaših partijskih zapošljavanja, ucjena i mešetarenja kojima ste kupovali glasove za vašu minornu parazitsku strančicu. U mjesnom centru Murina postoje svi potrebni preduslovi za otvranje područnih odjeljenja srednjih škola, jedino mržnja može biti argument zbog kojeg nećete pristupiti tom projektu. Ili gurajte kuda ste zabrazdili, roditelji i učenici neće odustati od svojih zahtjeva, naučiće vas da radite po zakonu i da ima ljudi koji se ne daju kupiti i ucijeniti i koji traže samo ono što im po zakonu pripada i to ne od vas, nego od države Crne Gore", zaključio je Zogović.

Bonus video: