Multinacionalna vojna vježba otvorena u Kolašinu

"Vjekovna borba za slobodu Crne Gore vođena je uglavnom na planinskom terenu, a crnogorski vojnici su na takvom bojnom polju redovno pobjeđivali svoje protivnike, bez obzira na inferiornost u ljudstvu i vojnoj opremi"
7897 pregleda 8 komentar(a)

U kasarni Đuro Drašković u Kolašinu održana je ceremonija otvaranja multinacionalne vježbe "Zajednički izazov 2019".

U trećoj po redu multinacionalnoj vježbi, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, osim eksperata iz oblasti planinskog ratovanja Oružanih snaga Republike Austrije, učestvuju i predstavnici Armije Republike Sjeverne Makedonije, Oružanih snaga Italije, NATO Centra izvrsnosti za planinsko ratovanje, kao i pripadnici Nacionalne garde države Mejn u ulozi posmatrača.

Otvorajući vježbu zamjenik načelnika GŠ VCG, Svetozar Brajković je kazao da je čast i zadovoljstvo što je Crna Gora još jednom domaćin takve vježbe.

"Jer je razvoj sposobnosti planinskog ratovanja duboko ukorijenjena u našoj prošlosti i sadašnjosti. Vjekovna borba za slobodu Crne Gore vođena je uglavnom na planinskom terenu, a crnogorski vojnici su na takvom bojnom polju redovno pobjeđivali svoje protivnike, bez obzira na inferiornost u ljudstvu i vojnoj opremi", rekao je Brajković.

Na svečanosti je pored predstavnika zemalja učesnica prisustvovao i predsjednik opštine Kolašin, Milosav Bulatović.

Galerija

Bonus video: