"ODLUČNA PODRŠKA"

Svečani doček: Vratili se vojnici iz Avganistana

Početkom septembra u Avganistan je pristigao XI kontingent Vojske Crne Gore, sa 27 pripadnika, koji će u misiji 'Odlučna podrška' biti šest mjeseci
1489 pregleda 1 komentar(a)
Pripadnici X kontingent Vojske Crne Gore, Foto: Mod.gov.me
Pripadnici X kontingent Vojske Crne Gore, Foto: Mod.gov.me

Na vojnom aerodromu "Knjaz Danilo" u Golubovcima svečano je dočekan X kontingent Vojske Crne Gore u misiji "Resolute Support" (Odlučna podrška) u Avganistanu. 

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić pripadnicima kontingenta, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, odao je priznanje na uspješno realizovanom zadatku i na časnom i dostojanstvenom predstavljanju vojske i države.  

"Angažovanje naših vojnika u međunarodnim misijama, te njihov savjestan i odgovoran odnos, doprinijeli su da Crna Gora bude prepoznata kao pouzdan partner koji u kontinuitetu doprinosi globalnom miru i bezbjednosti. Uspješno realizovana šestomjesečna misija rezultat je naporne i sveobuhvatne obuke koju ste prije upućivanja sproveli", kazao je Dakić.  

Poručio je i da će iskustva stečena u misiji biti od izuzetnog značaja, kako za pripadnike kontingenta, tako i za vojsku u cjelini. 

Na svečanom dočeku, major Žarko Vojinović, komandant kontingenta kaže da su u Avganistanu, u okviru regionalne komande "Sjever", demonstrirali visok stepen profesionalizma i osposobljenosti.

"Stvorili smo snažan kolektiv koji je uvijek iznalazio rješenja i odgovore na sve izazove. Uspješno smo sarađivali sa našim kolegama iz drugih država i dostojno predstavljali svoju vojsku i državu. Izrečena pohvale, dobijena priznanja i uspostavljeni visoki standardi angažovanja su mjerljivi pokazatelji uspješnosti u realizaciji zadataka", kazao je Vojinović.

On je naglasio da mu je bila čast što je imao priliku da bude na čelu takvog sastava vojnika, te da je od velikog značaja u tom šestomjesečnom periodu bila podrška ministarstva, vojske, kao i porodica svih pripadnika kontingenta.   

Početkom septembra u Avganistan je pristigao XI kontingent Vojske Crne Gore, sa 27 pripadnika, koji će u misiji 'Odlučna podrška' biti šest mjeseci.  

Galerija

Preporučujemo za Vas