"NA SVA PITANJA ODGOVARALI PREDSTAVNICI NADLEŽNOG TUŽILAŠTVA"

VDT: Stankovićevo ime se pokušava zloupotrijebiti

“Zbog okolnosti čitavog slučaja i činjenice da se njegovo ime pokušava zloupotrijebiti u predmetu u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, VDT ne bi bio u mogućnosti da odgovara na novinarska pitanja i da je došlo do pomjerenja ranije utvrđenih obaveza”, kazali su MINI iz VDT-a
1479 pregleda 2 komentar(a)
Stanković, Foto: Savo Prelević
Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2019. 16:31h

Vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković nije na konferenciji za novinare odgovarao na pitanja zbog okolnosti čitavog slučaja i činjenice da se njegovo ime pokušava zloupotrijebiti.

Iz VDT su na pitanje agencije MINA zbog čega je Stanković nakon što je saopštio svoj stav napustio konferenciju za novinare Tužilaštva, kazali da VDT ne bi mogao da odgovara na pitanje i da je pomjeren termin ranije preuzetih obaveza.

“Zbog okolnosti čitavog slučaja i činjenice da se njegovo ime pokušava zloupotrijebiti u predmetu u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, VDT ne bi bio u mogućnosti da odgovara na novinarska pitanja i da je došlo do pomjeranja ranije utvrđenih obaveza”, kazali su iz VDT-a.

Konferencija za novinare održana je u ponedjeljak nakon što je odbjegli biznismen Duško Knežević objavio snimak na kome navodno sekretar Tužilaštva Nenad Vujošević tvrdi da je uzimao novac za Stankovića.

Iz VDT-a su naveli da su iz tih razloga na sva pitanja novinara odgovarali predstavnici nadležnog, Specijalnog državnog tužilaštva.

Stanković je na konferenciji koja je održana u ponedjeljak pozvao građane, svakog pojedinca koji ima i najmanji dokaz da ga je potkupio, da objavi sve što ima, i poručio da je funkciju obavlja časno i pošteno.

Preporučujemo za Vas