Pametne kuće donose i pametno organizovan život

Pametne kuće mogu biti organizovane od dizajnerskih i estetskih detalja pa do veoma funkcionalnih karakteristika kao što su automatsko otvaranje prozora u slučaju pregijanosti prostorija
7068 pregleda 0 komentar(a)
Velux
Velux
Ažurirano: 19.09.2019. 10:21h

Često se postavlja pitanje da li su nam potrebna nova tehnološka dostignuća u domovima i koliko mogu da nam poboljšaju kvalitet života. Da li je pored svih savremenih aparata koje koristimo potrebno uvesti još dodatnih tehničkih uređaja?

Preokupiranost svakodnevnim obavezama i duge liste aktivnosti koje van poslovnog okruženja treba da se završe, dovode do toga da nam ostaje izuzetno malo slobodnog vremena. Zbog toga je sve popularnija mogućnost automatizacije i sinhronizacije kućnih aktivnosti putem daljinskih aparata ili instaliranih aplikacija na telefonu ili drugom uređaju, što je i jedna od karakteristika pametnih kuća. Pametne kuće mogu biti organizovane od dizajnerskih i estetskih detalja pa do veoma funkcionalnih karakteristika kao što su automatsko otvaranje prozora u slučaju pregijanosti prostorija. Obje opcije utiču na ljepši i kvalitetniji boravak u domu.

Poboljšati unutrašnju klimu bez pregrijavanja ili veće vlažnosti u prostorijama

Automatizacijom ciklusa otvaranja i zatvaranja Velux krovnih prozora poboljšava se provjetravanje prostorija usljed povišene toplote ili vlažnosti vazduha tokom kuvanja. Senzori sami detektuju trenutak kada je potrebno da se prozori otvore, kako bi svjež vazduh ušao u prostoriju. Na taj način se smanjuje mogućnost nastajanja buđi i u prostoriji je bolji kvalitet vazduha.

Omogućiti zdrav san

Činjenica je da 72% Evropljana prije spavanja ne provjetrava spavaće sobe. Za bolji kvalitet vazduha, dovoljno je otvoriti prozore 15 minuta prije spavanja. Takođe, gotovo polovina ljudi ne spava dovoljno, što je važno za fizičko i psihičko zdravlje pa je kvalitet vazduha koji se udiše tokom noći takođe važan za bolje stanje organizma.

Zaštita od vremenskih nepogoda

Uskoro nam stiže vrijeme sa dosta padavina pa time i potreba da vodimo računa da li su svi prozori zatvoreni prilikom izlaska iz kuće. VELUX INTEGRA električni krovni prozori posjeduju senzore koji omogućavaju da se prozori sami zatvore u slučaju padavina.

Regulacija svjetlosti za ugodniji ambijent

Prirodna svjetlost je važan element s obzirom na to da se najveći dio dana prvodi u zatvorenom prostoru. Količina potrebne svjetlosti zavisi od namjene same prostorije tako da je mogućnost regulisanja količine svjelosti važan segment u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. U slučaju jake svjetlosti ili potrebe da se prostorija osvjetli, VELUX INTEGRA sistem za krovne prozore automatski pokreće prozore i roletne te reguliše nivo svjetlosti koji je optimalan za određenu prostoriju.

Prilikom renoviranja ili izgradnje nove kuće sa ugradnjom jednostavnih VELUX ACTIVE sistema, kuća postaje pametna i funkcionalnija, ali prije svega bezbjedna i zdravija za život.

Ukoliko želite da osvježite i adaptirate postojeće, ili da uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.