Nove opcije za Telekomove korisnike: Gigabajti sada rastu na drvetu

Budući da tehnologija transformiše našu svakodnevicu i sve što radimo, u Telekomu su odlučili da iskoriste njene mogućnosti i olakšaju građanima da se uključe u ozelenjavanje Podgorice – ujedno ih nagrađujući – kroz uvođenje dodatnih opcija u aplikaciju MOJE DRVO
4052 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski Telekom, Foto: Crnogorski Telekom
Crnogorski Telekom, Foto: Crnogorski Telekom

Ozelenjavanje i zaštita životne sredine odavno su u fokusu Telekomovih društvenih aktivnosti, kako kroz pojedinačne akcije tako i kroz podršku sličnim projektima kroz konkurs "Za svako dobro".

Budući da tehnologija transformiše našu svakodnevicu i sve što radimo, u Telekomu su odlučili da iskoriste njene mogućnosti i olakšaju građanima da se uključe u ozelenjavanje Podgorice – ujedno ih nagrađujući – kroz uvođenje dodatnih opcija u aplikaciju MOJE DRVO.

Nove mogućnosti aplikacije MOJE DRVO, koje je Telekom razvio u saradnji sa kompanijom Amplitudo, sada omogućavaju građanima da kroz dva klika preko mobilnog telefona doniraju iznose manje od ukupne cijene sadnice, i pozovu i organizuju prijatelje da zajednički sakupljaju sredstva za kupovinu sadnica.

Naime, zahvaljujući novim mogućnostima aplikacije, građani mogu da doniraju 3 ili 5 eura koji idu u zajednički fond za ozelenjavanje Podgorice. Zauzvrat Telekomovi postpejd i pripejd korisnici koji se uključe u akciju ozelenjavanja, dobijaju gigabajte, i to 1GB za 3 eura donacije odnosno 3GB za 5 eura donacije, koji traju 15 dana.

Po doniranju, korisnici poziv na zajedničku akciju mogu da podijele na društvenim mrežama i tako organizuju svoje prijatelje, komšije i kolege da se pridruže akciji i zajedno prikupe novac za sadnice.

"Živimo u svijetu novih mogućnosti. Tehnologija nesporno mijenja način na koji živimo i radimo, i na nama je da prepoznamo mogućnosti koje nam nudi. Kompanija Amplitudo, koja je razvila ovu aplikaciju, prepoznala je da postoji prostor, ali i interesovanje građana da svom gradu poklone nešto posebno i da prate koliko su svojim sadnicama doprinijeli čistijem vazduhu u svojoj sredini. Mi u Telekomu smo shvatili da se sadnice mogu učiniti pristupačnijim – što će građane dodatno podstaći da budu dio ove priče – ali i da se akcija proširi preko društvenih mreža i zajednica lakše organuzuje. Zato se novac za drvo više ne mora donirati odjednom, a za svaku donaciju poklanjamo gigabajte, kako bismo podigli svijest o značaju zdravog, zelenog okruženja", kazala je Gordana Spahić, rukovodilac marketinga u Crnogorskom Telekomu.

Iz Telekoma napominju i da sa Amplitudom rade na uvođenju ostalih crnogorskih gradova na mapu aplikacije, za šta, kako kažu, postoji veliko interesovanje opština.

Aplikacija je unaprijeđena u partnerstvu sa kompanijom Amplitudo, koja je u saradnji sa Glavnim gradom ovu aplikaciju pokrenula prije više od godinu.