Budva: Prvi čas bezbjednosti saobraćaja za budvanske prvake

Đaci prvaci su, kako navode iz Uprave policije, danas razgledali policijsku opremu, a posebnu pažnju su im privukli vozilo saobraćajne policije i motocikl koji koriste saobraćajci
1318 pregleda 1 komentar(a)
Danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Službenici Centra bezbjednosti Budve u sklopu obilježavanja 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, u budvanskim OŠ”Stefan Mitrov Ljubiša” i Drugoj osnovnoj školi, te petrovačkoj OŠ”Mirko Srzenti攊tampar Makarije“ đacima prvacima u dvorištu škole održali „Prvi čas bezbjednosti saobraćaja”.

Đaci prvaci su, kako navode iz Uprave policije, danas razgledali policijsku opremu, a posebnu pažnju su im privukli vozilo saobraćajne policije i motocikl koji koriste saobraćajci.

“Saobraćajni policajci su đacima prvacima podijelili i obrasce za raspored časova sa porukama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Nakon fotografisanja na motoru i u vozilu, za djecu koja su sa roditeljima izrazila želju da „probaju“ kako je to biti saobraćajni policajac, prvacima su kolege iz saobraćajne policije, na način primjeren njihovom uzrastu, objašnjavali osnove saobraćajnih pravila. Djeca su danas između ostalog naučila kako da bezbjedno prelaze ulicu i gdje treba da sjede kada ih roditelji i stariji prevoze u vozilima”, kazali su Vijestima policijski službenici nakon održanih predavanja.

Ovakva predavanja se, kako ističu, održavaju sve u cilju upoznavanja djece sa radom policije, stvaranja prijateljskih osnova i građenje povjerenje koje djeca treba da imaju prema policiji, kao i prevencije maloljetničke delikvencije i drugih deliktnih ponašanja među školskom populacijom.

Bonus video: