Novi sukob u NP “Skadarsko jezero”: Bečanović prijavio Šuškavčevića

Aco Šuškavčević kazao je “Vijestima” da se radi o “notornim neistinama i podmetanju” kolege, a da se za sve ostale informacije obratimo zvanično menadžmentu ovog preduzeća
5419 pregleda 3 komentar(a)
Bečanović i Šuškavčević (prvi i treći s lijeva), Foto: Arhiva “Vijesti”
Bečanović i Šuškavčević (prvi i treći s lijeva), Foto: Arhiva “Vijesti”

Nadzornik Nacionalnog parka “Skadarsko jezero” Momir Bečanović ponovo je Upravi policije prijavio svog šefa Aca Šuškavčevića ističući u prijavi, između ostalog, prijetnje na radnom mjestu i tjeranje na vožnju neispravnim plovilom, po jezeru, i pored visokih talasa, 13. septembra ove godine.

Za svoje tvrdnje u prijavi, podnijetoj policiji u srijedu, Bečanović navodi i imena svjedoka tog događaja. Šuškavčević je kazao “Vijestima”, međutim, da se radi o “notornim neistinama i podmetanju” kolege, a da se za sve ostale informacije obratimo zvanično menadžmentu.

Bečanović tvrdi da mu je 13. septembra “bila ugrožena bezbjednost na radnom mjestu jer je pored vremenskih neprilika, sjevernog vjetra i visokih talasa na jezeru, morao da se vozi plovilom (VP 300) snage 50 konja, umjesto propisom predviđenih 25 konja, te da je postojala velika vjerovatnoća prevrtanja glisera”.

“Tjerao me je i da dižem prednji dio glisera uvis, iako sam tek došao sa bolovanja i liječio se od bolova u leđima”, tvrdi Bečanović.

On u prijavi, posebno napominje, da od uprave ovog javnog preduzeća “nije dobio adekvatnu zaštitu”, te da mu pretpostavljeni Šuškavčević i dalje “ugrožava radna prava prekoračenjem svojih ovlašćenja”.

Bečanović je nakon nove prijave policiji juče direktoru NP “Skadarsko jezero” Nenadu Ivanoviću dostavio izjavu naslovljenu “Maltretiranja Šuškavčević Aca”, u kojoj opisuje navodno prijetnje i tjeranje na vožnju jezerom neregularnim plovilom, uz sjeverni vjetar.

Bečanović je tom prilikom, prekjuče, bio u patroli sa kolegom F. J. (ime poznato redakciji) koji je, prema navodima iz izjave, obavijestio, takođe, pretpostavljenog Šuškavčevića o vremenskim prilikama i talasima na jezeru.

Od direktora Nacionalnih parkova Elvira Klice i direktora NP “Skadarsko jezero” od Ivanovića do zaključenja ovog broja “Vijesti” nijesmo mogli dobiti komentar na čitav slučaj, niti odgovor na pitanja o ovom incidentu.

Bečanović je sredinom avgusta, o čemu su “Vijesti” ranije pisale, prijavio policiji šefa Šuškavčevića da ga je udario u prisustvu direktora tog preduzeća Ivanovića i prvog čovjeka Nacionalnih parkova Klice, 26. juna ove godine, ali su direktori saopštili da nijesu vidjeli da je Bečanović udaren.

Šuškavčević je tada izjavio da je riječ o “notornoj neistini i pokušaju da mu podmetne, zato što je Bečanovićev sin prethodno ostao bez posla” u preduzeću.

Krajem juna ove godine, kada Bečanović tvrdi da je udaren, u sali NP “Skadarsko jezero” “organizovana je prezentacija i obuka zaposlenih u vezi sa početkom primjene novog sistema elektronske naplate ulaza u NP”.

“Tokom boravka u navedenoj prostoriji, direktori NPCG-a i NP-a “Skadarsko jezero” nisu uočili bilo kakav fizički kontakt ili neprimjereno ponašanje. Direktor NP-a je sjutradan od nadzornika Momira Bečanovića obaviješten o neprimjerenom događaju kojom prilikom je nadzornika uputio da o istom dostavi izjavu, kao i da podnese prijavu nadležnim organima”, saopštili su ranije iz preduzeća.

Bonus video: