U Podgorici sedma Povorka ponosa: "Ne preko naših leđa"

Povorka će, kako su kazali organizatori, krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli...
9650 pregleda 25 komentar(a)
Prajd po sedmi put u Crnoj Gori, Foto: Shutterstock
Prajd po sedmi put u Crnoj Gori, Foto: Shutterstock

Premijer Duško Marković izrazio je očekivanje da će današnji Montenegro prajd proteći bez problema i da će potvrditi ono što Crna Gora želi, a to je, kako je kazao, da bude društvo jednakih i zadovoljnih ljudi.

„Iza nas je težak period otvaranja društva i prihvatanja savremenih vrijednosti,” kazao je na sastanku sa organizatorima, sa kojima se sastao i gradonačelnik Podgorice.

“Prisustvovao sam prvom Prajdu i znam da je grad tada izgledao kao ratna zona, danas imamo potpuno drugačiju sliku,“ kazao je Ivan Vuković.

Kako su “Vijesti” ranije objavile, Vuković neće prisustvovati šetnji ali hoće njegova zamjenica i više predstavnika uprave.

Ispred Ministarstva kulture ići će državna sekretarka Sandra Đurbuzović i direktor Direktorata za kulturnu baštinu Aleksandar Dajković. Koordinatorka UN u Crnoj Gori Fiona Mekluni ukazala je na hrabrost LGBTI osoba u zalaganju za svoja prava.

Parada se u glavnom gradu Crne Gore održava pod sloganom "Ne preko naših leđa". Ulazi će biti otvoreni u 16, a zatvoreni u 17 sati. Odmah zatim počeće program koji će trajati najkasnije do 18.30 h.

Maršruta sedme Povorke ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro prajd" ove godine je duža nego ikada do sada i obuhvata više od jednog kilometra centralih ulica Glavnog grada, saopšteno je iz organizacionog obora Montenegro Prajda 2019.

Povorka će, kako su kazali organizatori, krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli i nastaviti ka mostu Blaža Jovanovića odakle će nastaviti Bulevarom Stanka Dragojevića nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu i proći pored Trga Nezavisnosti sa kojeg će skrenuti u ulicu Slobode sve do hotela "Hilton" odakle će nastaviti Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do početne tačke.

Bonus video: