Demokrate: Politička cenzura je potvrda primitivizma DPS-a

Demokrate su saopštile da "ono što daje nadu u ovoj lakrdiji jeste otpor javnosti koja sa gnušanjem prati šta se dešava u Kotoru"
1169 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Politička cenzura koju je DPS sproveo u Kotoru otkazujući nastup Timura Tmurnog u okviru manifestacije "Kotorski krug" postala je regionalna bruka, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Teško je vjerovati da će i opomene poznatih kolumnista, pisaca i naučnika iz regiona, poput Teofila Pančića, Anta Tomića, dr Ivana Čolovića koji su postupak DPS-a otvoreno okvalifikovali kao iznad svega nevjerovatno stupidan, kao lakrdiju i kao necivilizacijski čin i radnju, DPS-u utjerati pamet u glavu. Mnogo govori i činjenica da je Timur Tmurni odstranjen sa debate koja je trebalo da se vodi na temu "Kultura dijaloga". Ono što je režim učinio Timuru Tmurni svojevrsni je doprinos toj temi i vrlo ilustrativan komentar o kulturi dijaloga u Crnoj Gori. DPS je političkom cenzurom nesvjesno pomogao da se pošalje poruka koja bi se sigurno i bez njihove intervencije poslala sa "Kotorskog kruga", jer odavno znamo da režim ni za kakvu kulturu, pa ni kulturu dijaloga ne zna, što je i ovom prilikom ubjedljivo demonstrirao", kazali su iz Demorkatske Crne Gore.

Demokrate su saopštile da "ono što daje nadu u ovoj lakrdiji jeste otpor javnosti koja sa gnušanjem prati šta se dešava u Kotoru."

"Još jednu potvrdu odsustva kulture dijaloga u DPS-u dao je i Pavle Radulović bahatošću iskazanom prema novinarki kojoj je rekao da ako joj je do zelenih površina treba da ide u šumu. Političkim cenzurama, netrpeljivošću prema drugačijem mišljenju, ali i mišljenju uopšte, bahatošću i nevaspitanjem u javnoj komunikaciji, Demokratska partija socijalista odavno srozava nivo komunikacije u Crnoj Gori. Tako, ni politička cenzura prema Timuru Tmurnom ne predstavlja izuzetak nego potvrdu paradigme primitivizma, bahatosti i gluposti koju je DPS davno uspostavio i koju sada samo nastavlja dalje da afirmiše. Krajnji cilj im je da iz Crne Gore otjeraju sve misleće ljude, kako bi, konačno, u njoj ostali sami sa svojim najodanijim sljedbenicima", zaključeno je iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: