Održan saobraćajni čas osnovcima u Nikšiću

Pored časova za djecu školskog uzrasta službenici nikšićke policije organizuju predavanja o saobraćaju i za mališane predškolskog uzrasta
602 pregleda 0 komentar(a)
Saobraćajni čas
Saobraćajni čas

Učenici prvih razreda nikšićkih osnovnih škola "Ratko Žarić" i "Braća Ribar" učili su o bezbjednosti u saobraćaju, a na poklon su dobili raspored časova.

Pomenutim predavanjima Centar bezbjednosti (CB) Nikšić krenuo je sa ovogodišnjim časovima namijenjim najmlađim sugrađanima, a sve u cilju da im približe prava i obaveze iz oblasti saobraćaja, ali i ukažu na opasnosti koje prijete.

"Tematika saobraćajnog časa prilagođena je njihovom uzrastu, a tiče se onih odredbi, koje bi dobro bilo da poštuju od kuće do škole i nazad. U okvru obilježavanja Dana bezbjednosti Ministarstva unutrašnjih poslova organizovaćemo i Dane otvorenih vrata. Tom prilikom će nekoliko odjeljenja osnovnih škola sa područja grada biti naši gosti i imaće priliku da se upoznaju sa materijalno-tehničkim sredstvima sa kojima raspolaže CB Nikšić, kao i sa oblastima rada stanice policije i kriminalističke policije", kazao je Vladimir Ivanović iz CB Nikšić.

Pored časova za djecu školskog uzrasta službenici nikšićke policije organizuju predavanja o saobraćaju i za mališane predškolskog uzrasta.

Dok su prvaci učili o saobraćaju njihovi stariji drugari iz škole “Luka Simonović”, učenici devetog razrada, učili su o vrstama droga, njihovom štetnom uticaju na ljudski organizam i kako da se ponašaju da bi izbjegli situacije koje mogu dovesti do konzumacije opojnih droga. Predavanje su održali policijski službenici u saradnji sa Kancelarijom za prevenciju narkotika na temu “Štetni uticaji opojnih droga na ljudski organizam”. Pomenuto predavanje biće održano u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji opština Nikšić, Plužine i Šavnik, kao i u studentskim domovima u pomenutim opštinama.

Bonus video: