Na trgu u Nikšiću izloženo naoružanje i oprema koje koristi policija (FOTO)

Izloženo naoružanje privuklo je pažnju kako najmlađih Nikšićana, tako i onih starijih, a mališani su posebno željeli da se fotografišu pored pripadnika antiterorističke jedinice i konjičke policije, kao i motora koje koristi saobraćajna policija
7069 pregleda 0 komentar(a)
Izložba CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Izložba CB Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Povodom 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, Centar bezbjednosti (CB) Nikšić u organizaciji sa drugim organizacionim cjelinama Uprave policije, na gradskom trgu u Nikšiću izložio je naoružanje i materijalno-tehnička sredstva koja koriste u radu. Arsenal naoružanja predstavili su pripadnici Specijalne antiteroritičke jedinice, tu je bila i oprema koju koristi granična i saobraćajna policija, zatim službeni psi, konjička policija i kriminalistička tehnika.

“Cilj ove aktivnosti jeste da građani Nikšića, odnosno svi posjetioci ostvare neposredan uvid u naoružanje i opremu, kao i dobiju odgovor na sva ona pitanja koja postave policijskim službenicima iz djelokruga rada policije”, kazao je komandir policije CB Nikšić, Darko Mađarić.

Izloženo naoružanje privuklo je pažnju kako najmlađih Nikšićana, tako i onih starijih, a mališani su posebno željeli da se fotografišu pored pripadnika antiterorističke jedinice i konjičke policije, kao i motora koje koristi saobraćajna policija.

“Ovim se ne završavaju aktivnosti policije. Posjetićemo Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i tom prilikom ćemo im uručiti skromne poklone, a službenici Centra bezbjednosti Nikšić će učestvovati i u akciji dobrovoljnog davanja krvi”, kazao je Mađarić.

Za najmlađe posjetioce organizovana je i edukativna predstava u izvođenju poznatog dječijeg zabavljača Radojice Stankovića, poznatijeg kao Šanta Panta, kao i kviz na temu bezbjednosti saobraćaja.

“Ova aktivnost je zamišljena u pravcu da se poboljša komunikacija između građana i policije, i da se ona izdigne na veći nivo”, kazao je komandir policije.

Nikšićanin Radivoje Banović smatra da je pomenuta aktivnost “prava stvar” jer se na taj način stiče povjerenje u policiju.

“Trebalo bi da je ovo jedan korak više ka sticanju povjerenja i ovakvih događaja treba više organizovati. Treba se zbližiti sa narodom. Vidim da ovdje ima novih pušaka i novetehnike, ali mislim dad a je staro naoružanje nenadmašno i da jeto pravi kvalitet”, kazao je Banović.

Za razliku od njega Splićaninu Ivanu Kosmosu, kome je sestra udata u Nikšić, posebnu pažnju privukla je nova tehnologija.

“Čitav vijek radio sam kao ronilac pa me zato sve ovo interesuje. Sada sam u penziji. Imamo i mi ovakve događaje povodom Dana policije. Ovo građanima znači da se malo približe policiji, pogotovo kada vide modernu, tehnički dotjeranu opremu, savremenu tehnologiju. Običnom čovjeku je sve to zanimljivo pogledati i drago mu bude kada vidi da policija prati savremene trendove i ide naprijed”, kazao je Kosmos.

U prostorijama nikšićkog Centra bezbjednosti će i ove godine, kao što je to bio slučaj i prethodnih, povodom 2.oktobra biti organizovan Dan otvorenih vrata.

Galerija

Bonus video: