Na kongresu ortopeda 189 učesnika iz regiona i Evrope

Evropsko ortopedsko udruženje na svom portalu (EFORT.ORG) je u kalendaru EFORT FORA uvrstilo ovaj dogadjaj i uputili su svoja dva predstavnika koji će učestvovati na kongresu
780 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kongres Udruženja ortopeda i traumatologa Crne Gore, koji počinje sjutra u Bečićima, okupiće 189 učesnika iz zemalja okruženja i Evrope. Kongresu će prisustvovati ljekari iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Grčke, Italije, Švajcarske, Turske i Njemačke. Predsjednik Udruženja, direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Nikola Bulatović, “Vijestima” je kazao da se, u sklopu predstojećeg kongresa, obilježava važan jubilej - osam decenija postojanja ortopedije u Crnoj Gori.

“Na kongresu očekujemo doprinos u napretku struke, razmjeni iskustava u pristupu rješavanja složenih problema kod ortopedsko - traumatološkog pacijenta kroz sve segmente, s obzirom da smo obuhvatili deset tematskih sesija čime smo zaokružili kompletnu patologiju”, rekao je Bulatović.

On je istakao da će kongres trajati tri dana i da se, zahvaljujući velikom broju predavača i radova, nadaju uspjehu u stručnom i naučnom aspektu za sve učesnike.

Evropsko ortopedsko udruženje na svom portalu (EFORT.ORG) je u kalendaru EFORT FORA uvrstilo ovaj dogadjaj i uputili su svoja dva predstavnika koji će učestvovati na kongresu.

Prvi kongres crnogorskog udruženja ortopeda i traumatologa otvoriće ministar zdravlja u 20:30 časova u hotelu Splendid.

Bonus video: