Nikšić: Buvljak će ubuduće biti na mjestu bivšeg pazarišta

Nakon protesta stanara naselja “Budo Tomović”, Opština NIkšić potpisala ugovor sa “Goranovićem”
1421 pregleda 0 komentar(a)
Buvlja pijaca u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Buvlja pijaca u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Buvlja pijaca u Nikšiću od sada će se nalaziti na mjestu gdje je nekada bilo pazarište, rečeno je “Vijestima” iz lokalne uprave.

„Vlasnik tog prostora je Mesna industrija ‘Goranović’ i sa njima je već potpisan ugovor, tako da će prodavci već u ponedjeljak moći da izlože svoju robu. Nadam se da smo na ovaj način riješili problem i prodavaca, koji su tražili stalnu lokaciju, ali i stanara naselja ‘Budo Tomović’, koji su tražili da se buvlja pijaca izmjesti sa lokacije gdje je bila privremeno smještena“.

Stanari naselja “Budo Tomović”, u blizini nikšićke Željezare, u nedjelju veče i u ponedjeljak ujutro blokirali su automobilima park preko puta naselja koji je od septembra prošle godine pretvoren u buvlju pijacu, koja je radila ponedjeljkom i gdje su dolazili prodavci iz cijele Crne Gore.

Stanari su tada kazali da razumiju prodavce koji se bore da zarade “koru hljeba”, ali da ne žele da im park, koji je omiljeno mjesto za odmor stanara, posebno najmlađih koji tu igraju fudbal i košarku, bude pretvoren u “izvor zaraze” jer tokom trajanja buvlje pijace nema mokrih čvorova, niti da im trotoari budu “blokirani” vozilima kako kupaca, tako i prodavaca.

Bonus video: