URA Bar čestitala sugrađankama 8. mart

"Žene su se kroz istoriju borile za mnoga prava i ti putevi su bili teški. Ništa manje teški nijesu putevi koji i danas stoje pred nama"
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2018. 14:48h

Rukovodstvo Opštinskog odbora URA Bar i mladi Građanskog pokreta URA čestitali su brojnim Barankama 8. mart – Međunarodni dan žena.

"Simboličnim znakom pažnje htjeli smo da lica naših sugrađanki ozarimo osmjesima na dan kada je važno da se podsjete koliko je nemjerljiva njihova uloga u društvu. Htjeli smo da im ovaj dan uljepšamo i mislimo da smo uspjeli u tome", kazali su iz pokreta URA u Baru.

Oni su podsjetili da pripadnice ljepšeg pola čine većinu populacije crnogorskog društva i pozvali ih da se izbore za promjene u Crnoj Gori.

"Žene su se kroz istoriju borile za mnoga prava i ti putevi su bili teški. Ništa manje teški nijesu putevi koji i danas stoje pred nama. Zato nam je obaveza prema generacijama koje dolaze da se izborimo za što bezbrižniji život svakog građanina u Crnoj Gori a posebno bezbrižniji život pripadnica ljepšeg pola. Moramo raskrstiti sa nasljeđem prošlosti i smijeniti one koje godinama sa pozicija vlasti nijesu znali kako da od malog društva kakvo je crnogorsko stvore uspješnu priču", navodi se u saopštenja.

Galerija

Bonus video: