Pomoć od porodice Glendža dobilo stotinu porodica

Porodica Glendža živi u Berlinu i godinama pomaže
2231 pregleda 3 komentar(a)
Paketi sa prehrambenim i higijenskim artiklima, Foto: Svetlana Mandić
Paketi sa prehrambenim i higijenskim artiklima, Foto: Svetlana Mandić

„Gram prakse vredniji je od tone priče”, govorio je Gandi. Porodica Glendža, koja je porijeklom iz Crne Gore, izgleda da se rukovodi tom maksimom. O svojoj humanosti ne žele da pričaju, ali se ona mjeri ne u gramima, nego u tonama. Ovih dana Crveni krst Crne Gore socijalno ugroženim porodicama uručuje pomoć koju je obezbijedila porodica Glendža. Riječ je o prehrambenim i higijenskim artiklima koje će dobiti 2.000 porodica u Crnoj Gori, a opštinska organizacija nikšićkog Crvenog krsta podijelila je donaciju namijenjenu socijalno ugroženim porodicama iz Nikšića.

“Pomoć je dobilo stotinu najugroženijih porodica. Pomoć se sastoji od higijenskih paketa i hrane, brašno, ulje, krompir”, kazali su iz Crvenog krsta.

Punomoćnik porodice Glendža, Ivan Grdinić, kazao je da iako je porodica porijeklom sa Cetinja, i nijesu državljani Crne Gore, ali imaju potrebu da pomognu narodu odakle su potekli.

“Ovo je već treća pomoć ovoga tipa koju ova porodica dijeli. Zajedno sa ovom donacijom do sada je pomoć dobilo oko 6.000 porodica, a podijeljeno je preko 300 tona pomoći. Zahvalio bih se Crvenom krstu i volonterima koji pomažu da podijelimo tu pomoć“, kazao je Grdinić.

Porodica Glendža živi u Berlinu i godinama pomaže. Pored pomenute pomoći, pomažu i pojedincima, uplaćuju obroke najugroženijima preko Narodne kuhinje Mitropolije crnogorsko – primorske na Cetinju, donirali su Domu “Mladost” u Bijeloj, pomagali su i za vrijeme poplava koje su zadesile Crnu Goru i Srbiju.

“Iako nijesu državljani Crne Gore i nijesu ni rođeni u Crnoj Gori, čak im ni djed nije imao crnogorsko državljanstvo, oni su toliko vezani za zemlju njihovih predaka i imaju potrebu da pomažu narodu odavde. Oni se nadaju da će i drugi slijediti njihov primjer i pomagati onoliko koliko mogu”, kazao je Grdinić.

Bonus video: