"Piperski brašnjenik" u subotu: Fudbal, muzika, pečenje rakije...

Posjetioci će imati priliku i da učestvuju u procesu pečenja rakije na tradicionalni način i uživaju u akrobacijama s padobranom pripadnika Vazduhoplovnog saveza Crne Gore
1366 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2019. 11:26h

Druga manifestacija „Piperski brašnjenik“, na kojoj će biti prezentovani tradicionalni piperski proizvodi, biće održana u subotu, 28. septembra sa početkom u 12 časova na Drezgi u Piperima.

Manifestacija će biti otvorena fudbalskom utakmicom između veterana FK Drezge i FK Budućnosti, nakon čega je planiran nastup učenika Osnovne škole „Vojin Popović" i nastup članova Kulturno-umjetničkog društva „Ljubo Božanović“ koji će izvesti tradicionalne crnogorske igre i pjesme.

Manifestacija će biti obogaćena i muzičkim programom za koji će biti zaduženi Novak Laketić koji će pedstaviti svoju novu pjesmu „Piperka“, zatim Mićo Popović izvođač tradicionalnih crnogorskih i starogradskih pjesama, kao i legenda narodnog melosa, ambasadorka crnogorske muzike Branka Šćepanović.

Tokom čitavog trajanja manifestacije, koja se održava pod sloganom „O tankome brašnjeniku stizao je Piper svuda“ planirana je degustacija tradicionalnih piperskih proizivoda - vina, sira, rakije, meda...

Posjetioci će imati priliku i da učestvuju u procesu pečenja rakije na tradicionalni način i uživaju u akrobacijama s padobranom pripadnika Vazduhoplovnog saveza Crne Gore.

Bonus video: