Udruženje državnih tužilaca podržalo Stankovića i Katnića: Borba protiv kriminala nema alternativu

"Pokušaji diskreditacije državnotužilačke organizacije ne dolaze slučajno u vrijeme isteka mandata vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i prelaska ove značajne funkcije u v.d. stanje", navodi se u saopštenju
3546 pregleda 13 komentar(a)
Vučković, Foto: Luka Zeković
Vučković, Foto: Luka Zeković

Kriminalne grupe neće uspjeti u namjeri da uzdrmaju rad Državnog tužilaštva i integritet nosilaca najviših tužilačkih funkcija, saopštio je predsjednik Udruženja državnih tužilaca Crne Gore, Veselin Vučković.

On je kazao da to strukovno udruženje ima "moralnu obavezu i profesionalnu potrebu" da, kao časne profesionalce, jedinstveno i odlučno podrži vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, i da saopšti stav da borba protiv kriminala nema alternativu.

"Povodom tendencioznih i neutemeljenih serija napada na Državno tužilaštvo Crne Gore i najviše predstavnike ovog državnog organa, kao strukovno udruženje čiji su članovi državni tužioci, izražavamo ozbiljnu zabrinutost u odnosu na pojedine javno iznijete stavove prema ukupnoj tužilačkoj organizaciji. Udruženje državnih tužilaca Crne Gore jedinstveno je u stavu da lica sa potjernice koja se sakrivaju od nadležnih organa, bez obzira na podršku koju dobijaju sa različitih adresa, niti bilo ko drugi, neće uspjeti u namjeri da Državno tužilaštvo skrenu sa osnovnog zadatka i spremnosti da se obračuna sa svim vidovima kriminala i da privede pravdi sve učinioce krivičnih djela", navodi se u saopštenju koje potpisuje Vučković.

Udruženje, dodaje se, očekuje da će Specijalno državno tužilaštvo zakonito i na temelju čvrstih dokaza, "blagovremeno razriješiti aktuelnu krivično-pravnu stvar."

"Naročito zabrinjava činjenica da pokušaji diskreditacije državnotužilačke organizacije ne dolaze slučajno u vrijeme isteka mandata vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i prelaska ove značajne funkcije u v.d. stanje. Zato, pozivamo javnost, stručnu i laičku da objektivno sagledava cijelu situaciju i da ne nasijeda na plasirane podvale iz redova kriminalnih grupa, koje pored svih napora, neće uspjeti u namjeri da uzdrmaju rad Državnog tužilaštva i integritet nosilaca najviših tužilačkih funkcija", navodi se u saopštenju Udruženja državnih tužilaca Crne Gore.

Bonus video: