Skupljaju pomoć za Žikija Mikija

Mještani naselja Rasovo, Rastoka i Loznice pokrenuli humanitarnu akciju izgradnje kuće za siromašnog sugrađanina
7812 pregleda 3 komentar(a)
Grubović ispred kuće kojoj prijeti urušavanje, Foto: Jadranka Ćetković
Grubović ispred kuće kojoj prijeti urušavanje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.09.2019. 21:02h

Da sloga kuću gradi ovih dana su na djelu pokazali mještani naselja Rasovo, Rastoka i Loznice, koji su pokrenuli humanitarnu akciju izgradnje kuće za siromašnog sugrađanina Živojina Grubovića, koga u Bijelom Polju svi poznaju pod nadimkom Žiki Miki i koji je jedan od najpopularnijih stanovnika grada pod Obrovom.

Grubović živi u staroj i oronuloj kući kojoj prijeti urušavanje. Jedan od pokretača akcije je njegov sugrađanin Veselin Vesko Merdović.

„Formiran je organizacioni odbor koji pored mene čine Ranko Popović, Velimir Vanja Bulatović, Radoman Mićović i Nenad Rakonjac. Kuća je u toliko lošem stanju da teško da bi tu mogao da preživi. Zbog toga je nekolicina nas odlučila da pomognemo čovjeku u nevolji. Osim novčane pomoći, ova akcija se može podržati i donacijom u materijalu za izgradnju i opremanje kuće. Vjerujemo u solidarnost i humanost svih nas”, kazao je Merdović.

Svi koji žele da pomognu izgradnju, to mogu učiniti donacijom u materijalu ili uplatom na broj žiro-računa u Erste banci 540-32141515-02, na ime Velimir Bulatović (član organizacionog odbora), sa naznakom namjene “uplata iza izgradnju kuće za Živojina Grubovića”.

Bonus video: