Bogdanović kritikovao RTCG: Optuživali Vladu, a sada kasne

Bogdanović je juče zatražio saglasnost RTCG-a na pomenuti ugovor, kako bi izvršili svoju “zakonsku obavezu”
65 pregleda 8 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica Cetinje
Ažurirano: 08.03.2018. 17:55h

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović zamjerio je juče menadžmentu i Savjetu RTCG što im više od mjesec dana nijesu dostavili mišljenje na predlog ugovora o pružanju javnih usluga između Vlade i Javnog servisa.

Savjet RTCG juče je o tome vijećao na elektronskoj sjednici, a prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, ona do zaključenja broja nije bila završena.

Predsjednik Savjeta Vladimir Pavićević nije se javljao na telefon.

Ugovor između RTCG i Vlade osnov je za usvajanje programskih načela menadžmenta RTCG, rekao je ranije Pavićević.

Savjet RTCG nedavno je bio zakazan, ali zbog nedolaska dijela članova nije bilo kvoruma za rad. Većinu u savjetu kontroliše vlast, nakon smjene Gorana Đurovića i Nikole Vukčevića.

Bogdanović je juče zatražio saglasnost RTCG-a na pomenuti ugovor, kako bi izvršili svoju “zakonsku obavezu”.

“Odgovori na ova pitanja u interesu javnosti očekuju se od predsjednika i članova Savjeta, tim prije i prevashodno u javnom interesu, jer su pojedini članovi Savjeta u svojim nastupima krajem prošle i početkom ove godine pokušali imputirati, doduše neuspješno, Vladi opstrukciju na planu potpisivanja ovog ugovora”, poručio je Bogdanović.

Članovi Savjeta RTCG ranije su saopštili da predstavnici Vlade opstruiraju potpisivanje pomenutog ugovora. Preme nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, članovima Savjeta je sporan dio ugovora koji se odnosi na način izvještavanja o Vladi, što je navodno suprotno Zakonu o nacionalnom javnom emiteru.

Više izvora “Vijesti” tvrdi da su do zaključenja ovog broja za pomenuti predlog ugovora glasala četiri člana Savjeta, dok su tri bila protiv. Čekao se glas Dragane Tripković.

Bonus video: