Jočića ne pominju ljekare saslušavaju

Žanka Cerović, „Vijestima“ je saopštila da se nada da su SDT-u razjasnili detalje vezane za anonimnu prijavu. „Razgovor sa savjetnikom specijalnog tužioca je bio vrlo korektan
185 pregleda 1 komentar(a)
Žanka Cerović, Foto: Boris Pejović
Žanka Cerović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.03.2018. 19:43h

Zamjenica predsjednika Skupštine Ljekarske komore Žanka Cerović dala je juče izjavu u Specijalnom državnom tužilaštvu, koje je pozvalo nakon anonimne prijave zbog navodnih sumnjivih izbora delegata Skupštine.

Ona, član verifikacione komisije Skupštine Velibor Majić i još neke njihove kolege, pozvani su u svojstvu građana u SDT nakon prijave u vezi sa izborom delegata iz nikšičkog, ali i podgoričkog Doma zdravlja.

Komora je izabrala rukvodstvo nakon jednogodišnjeg sporenja sa Ministarstvom zdravlja, a tek nakon dvije neuspjele sjednice Skupštine koju je, kako su tvrdili, opstruiralo Ministarstvo.

Predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša juče je saopštio da je dva dana nakon emisije na TV Vijesti o korupciji u zdravstvu, SDT pozvalo više članova Skupštine tog udruženja koji su podržali izbor novog rukovodstva da u svojstvu građana daju iskaz. „Pitamo se koji motiv bi mogao biti da SDT istražuje proces izbora delegata u DZ Nikšić. Podsjećamo da se SDT bavi najtežim oblicima krivičnih djela, po pravilu iz oblasti organizovanog kriminala. Takođe se pitamo koji bi mogao biti motiv da SDT poziva da u svojstvu građanina daje izjavu i zamjenica predsjednika Skupštine Ljekarske komore“, rekao je Mugoša.

Žanka Cerović, „Vijestima“ je saopštila da se nada da su SDT-u razjasnili detalje vezane za anonimnu prijavu. „Razgovor sa savjetnikom specijalnog tužioca je bio vrlo korektan. Nejasno je zašto je i ko instituciju specijalnog tužilaštva zloupotrijebio na ovakav način, s obzirom na to da su sva dokumenta dostupna javnosti i svakom zainteresovanom licu“, kazala je.

Cerović poziva sve zainteresovane da u budućnosti koriste mogućnost pribavljanja dokumentacija i informacija službenim putem, prije nego što ljekare izlože nelagodnosti koju stvara činjenica da dobijaju poziv od specijalnog tužioca.

Mugoša je kazao da stoje na raspolaganju SDT-u da provjere zakonitost poslovanja Komore, a oni nude pomoć u otvaranju izviđaja protiv bivšeg rukovodstva i Ministarstva zdravlja, koje je tolerisalo razne nezakonitosti u funkcionisanju Komore u ranijem periodu. Tada je na njenom čelu bio Đoko Jočić.

Bonus video: