Nuhodžić: Nastojaćemo da ostvarimo još veći nivo povjerenja građana

Kritički osvrt i predlozi građana dodatna su motivacija da MUP i Uprava policije posao rade još bolje i kvalitetnije, u interesu sigurnosti svih građana, kazao je ministar
4195 pregleda 14 komentar(a)
Danas na Trgu nezavisnosti, Foto: Savo Prelević
Danas na Trgu nezavisnosti, Foto: Savo Prelević

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije organizovali su danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici Dan otvorenih vrata, gdje su građani imali priliku da se upoznaju sa opremom i vozilima koje pripadnici Policije i Direktorata za vanredne situacije koriste u svakodnevnom radu.

Pored toga, djeca su uz druženje i igru, učila o bezbjednosti saobraćaja.

Na štandovima na Trgu nezavisnosti predstavljeno je naoružanje, alpinistička i ronilačka oprema, oprema za upad u prostoriju, oprema i sredstva granične policije, oprema Direktorata za vanredne situacije...

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da je Dan otvorenih vrata prilika da u neposrednom kontaktu građanima približe rad njihovih službenika.

“Građani su otvoreni u razgovoru, to sam i danas vidio. Kažu sve ono što dobro radimo, ali imaju i kritički osvrt prema onome što mi ne radimo dobro”, dodao je on.

Prema riječima Nuhodžića, kritički osvrt i predlozi građana dodatna su motivacija da MUP i Uprava policije posao rade još bolje i kvalitetnije, u interesu sigurnosti svih građana.

“Nama takva kritika dobro dođe i nastojaćemo da zajedno ostvarimo nivo povjerenja koji je veći od današnjeg, a koji je zadovoljavajući kada je u pitanju rad službenika MUP-a i Uprave policije”, naveo je Nuhodžić.

On je dodao da je posebno zadovoljan što manifestaciji prisustvuje mnogo djece.

“To potvrđuje da mi aktivno učestvujemo u njihovom odrastanju, Mi želimo da svojim aktivnostima doprinesemo da njihov život bude sigurniji, put od kuće do škole bude siguran, da ih odaljimo od opasnosti i poroka, kao što su droga, vršnjačko nasilje i kriminal”, rekao je Nuhodžić.

Bonus video: