Zenka: Jevrejska zajednica bogatstvo za Crnu Goru

"Vjerujem da će Jevrejska zajednica i dalje djelovati u pravcu očuvanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori, kao što je to do sada i činila”
996 pregleda 0 komentar(a)
Mehmed Zenka, Foto: Savo Prelević
Mehmed Zenka, Foto: Savo Prelević

Jevrejska zajednica u Crnoj Gori je mala, ali predstavlja veliko bogatstvo za multikonfesionalnu Crnu Goru, poručio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

On je svim pripadnicima Jevrejske zajednice čestitao praznik Roš Hašane koji označava početak "nove jevrejske godine” i poželio im da je provedu u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.

Zenka je naveo da je traženje pomirenja i oproštaja od onih kojima je nanijeta nepravda tokom godine, kao i pokajanje za učinjene grijehe, prema drugima među mnogim običajima vezanim za ovaj period.

"U tom duhu vjerske tradicije, želim da i predstojeća godina donese svim pripadnicima Jevrejske zajednice, puno zdravlja i uspjeha", navodi se u čestitki.

Zenka je kazao da je Jevrejska zajednica u Crnoj Gori mala, ali da predstavlja veliko bogatstvo za multikonfesionalnu Crnu Goru.

Kako je dodao, Jevrejska zajednica će sigurno i u budućnosti doprinjeti stvaranju okruženja gdje se poštuju visoko moralne vrijednosti i principi.

"Vjerujem da će Jevrejska zajednica i dalje djelovati u pravcu očuvanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori, kao što je to do sada i činila”, zaključuje se u čestitki.

Bonus video: