Green Home predstavio rezultate projekta: Podizanje svijesti učenika o rizicima prirodnih i drugih katastrofa

Kako je kazala predstavnica Gren Home Sanja Orlandić cilj bio da se doprinese prevenciji, adekvatnijoj i bržoj reakciji u slučaju neke prirodne katastrofe, zaštiti ekosistema i unaprijeđenju stanja životne sredine
398 pregleda 0 komentar(a)
Green Home, Foto: Borko Ždero
Green Home, Foto: Borko Ždero

Nevladina organizacija Gren Home predstavila je rezultate projekta „Ja sam spreman/a“, koji je trajao devet mjeseci, a imao je za cilj da kroz edukativne kampanje doprinesu podizanju svijesti učenika osnovnih i srednjih škola o rizicima od prirodnih i drugih katastrofa (požara, poplava, zemljotresa, toplotnih udara, snijega i sniježnih mećava, itd).

Kako je kazala predstavnica Gren Home Sanja Orlandić cilj bio da se doprinese prevenciji, adekvatnijoj i bržoj reakciji u slučaju neke prirodne katastrofe, zaštiti ekosistema i unaprijeđenju stanja životne sredine.

Projekat je podržalo Ministarstvo unutrašnih poslova, od sredstava iz Fonda zaštite i spašavanja, trajao je od prvog januara do 30. septembra.

Učenici Osnovne škole "Blažo Jokov Orlandić" iz Herceg Novog, pokazali su se kao najbolji u kampanji, a nagrađeni su sa dvadeset šatora i vreća za spavanje, dok su đaci drugih škola dobili setove za prvu pomoć i protivpožarne aparate.

Bonus video: