Pripadnici Uprave policije učestvovali na Svjetskim policijskim igrama u Milanu

U saopštenju Uprave policije se navodi da su igre održane u organizaciji USIP-a, a discipline su bile: džudo, džiu-džicu, praktično streljaštvo i trčanje na 10 kilometara
1535 pregleda 1 komentar(a)
Pripadnici Uprave policije, Foto: Uprava policije
Pripadnici Uprave policije, Foto: Uprava policije

Pet pripadnika Uprave policije, i to četiri iz Sektora specijalne policije i jedan iz Sektora granične policije učestvovali su od 19. do 26. septembra ove godine na Svjetskim policijskim igrama ("International police sports union"), koje su održane u Milanu u Italiji, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su igre održane u organizaciji USIP-a, a discipline su bile: džudo, džiu-džicu, praktično streljaštvo i trčanje na 10 kilometara, a na ovom takmičenju učestvovalo je preko 600 takmičara iz 39 zemalja svijeta.

"Pripadnik Sektora specijalne policije Saša Vujošević u takmičenju iz Praktičnog streljaštva na kojem je učestvovalo 104 takmičara osvojio je 2. mjesto i srebrnu medalju. Pripadnik Sektora specijalne policije, Marko Gušić u džudo takmičenju u kategoriji "-73kg", osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju. Pripadnica Sektora specijalne policije Tamara Đurđevac u džudo takmičenju u kategoriji "-63kg", osvojila je 5 mjesto. Pripadnik Sektora Specijalne policije Dejan Vukčević u džiu-džicu, "Ne-waza" (borba u parteru), u apsulutnoj kategoriji, osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju. Pripadnik Sektora granične policije Dragoljub Koprivica u trčanju na 10 kilometar, u konkurenciji od 80 takmičara, osvojio je 24. mjesto", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da su njihovi pripadnici na ovom takmičenju ostvarili odlične rezultate, uz činjenicu da su tek od ovog takmičenja postali članovi USIP (International police sports union).

"Potrebno je naglasiti da ovako visok plasman pripadnika Uprave policije Crne Gore, afirmiše i kvalitetno prezentuje našu službu a samim tim i državu Crnu Goru u svijetu. Nakon uspješnog učestvovanja na ovom takmičenju, pripadnici Uprave policije Crne Gore, od predstavnika USIP-a, dobili su poziv da sa svojom ekipom učestvuju na predstojećim Svjetskim policijskim igrama, koje će se 2021. godine, održati u Kuvajtu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: