Na vojnom aerodromu “Knjaz Danilo” organizovan je Dan otvorenih vrata

Saopšteno je da je "nakon tople dobrodošlice komandanta vazduhoplovstva, potpukovnika Bojana Blagojevića, djecio držan čas fiskulture, pa su dan započeli kao pravi vojnici"
1531 pregleda 0 komentar(a)
Sa manifestacije, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa manifestacije, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 02.10.2019. 19:12h

U sklopu obilježavanja Dana Vojske Crne Gore, na vojnom aerodromu “Knjaz Danilo” u Golubovcima, organizovan je Dan otvorenih vrata.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore ugostilo oko 200 učenika osnovnih škola iz Podgorice sa nastavnim osobljem, kao i djecu uzrasta od tri do pet godina, u pratnji vaspitačica, iz jednog podgoričkog vrtića.

Saopšteno je da je "nakon tople dobrodošlice komandanta vazduhoplovstva, potpukovnika Bojana Blagojevića, djecio držan čas fiskulture, pa su dan započeli kao pravi vojnici."

“Ovo je idealna prilika da djeci i omladini pružimo uvid u način života i rada pripadnika Vojske Crne Gore. Cilj nam je bio da im omogućimo da se druže sa pripadnicima Vazduhoplovstva i steknu utisak da kod nas u kasarnama vlada pozitivna i prijatna atmosfera. Bilo nam je važno da stavimo akcenat na fizičku aktivnost, znajući da djeca u poslednje vrijeme jako puno vremena provode na telefonima. Kao roditelji, znamo da fizička aktivnost treba da bude bitan aspekt njihovog odgoja, i upravo zato smo jednu od radnih tačaka napravili u fiskulturnoj sali, gdje će im se prezentovati određene vježbe i sportovi kojima se mi bavimo.” kazao je Blagojević.

Iz Ministarstva su kazali da su djeca kroz dvosatni izlet na vojnom aerodromu razgledali tehničko-taktički zbor, gdje im je prikazan dio vazduhoplovne tehnike.

"Najveće oduševljenje, svakako, izazvali su vazduhoplovi VVCG, Bell 412 EP i Bell 412 EPI. Uz to, mališani su u okviru kreativnog kutka crtali i uživali u vojničkoj marendi. Uz njih su svo vrijeme bili pripadnici Vazuhoplovstva, koji su brinuli o bezbjednosti i upoznali ih sa osnovnim podacima o Vojsci Crne Gore, razvoju i zadacima njenog Vazduhoplovstva", zaključeno je u saopštenju.

Galerija

Bonus video: