Uprava škole u Spužu o sječi čempresa prije dva dana u dvorištu ustanove: Stabla posjekli zbog "bolesti"

“Vijestima” su se prije dva dana javili revoltirani mještani Spuža, ljuti, jer su posječeni decenijama stari čempresi
1225 pregleda 2 komentar(a)
Uprava tvrdi da su stabla bila “bolesna”: Juče ispred OŠ “Njegoš”, Foto: TV Vijesti
Uprava tvrdi da su stabla bila “bolesna”: Juče ispred OŠ “Njegoš”, Foto: TV Vijesti

Direktorica Osnovne škole “Njegoš” u Spužu Smiljka Pavićević tvrdi da su čempresi u dvorištu te ustanove prije dva dana posječeni, jer su bili opasni po život i imovinu zaposlenih. Stabla su, tvrdi ona, bila “oboljela”.

“Stabla su posječena i skraćena zato što sam na osnovu iskustva iz prethodne godine procijenila da su opasna po život i imovinu nas, koji boravimo u školi. Sječa je završena i nadam se da se bolest neće širiti”, navodi Pavićević.

Ona je kazala da sječa nije urađena zbog parkinga, čija izgradnja je najavljivana iz Opštine i svakako bi nam bio od koristi zbog ogromnih gužvi spred škole, a na koje se roditelji sa pravom žale.

“Dakle, tvrdim da niko nije tražio sječu, mada nakon pada drveta na koleginičin automobil, u februaru ove godine, tokom nevremena, mišljenja svih zaposlenih i roditelja naših učenika, sa kojima smo imali kontakt, da se drveće mora obavezno potkratiti i ukloniti oboljelo”, kazala je Pavićevićeva.

140 godina od osnivanja proslavila je škola “Njegoš” u maju ove godine. Tim, kao i povodom 150 godina Opštine Danilovgrad taj dan je održana svečana akademija u Spužu

Ona je istakla da im je zato vrlo neprijatno što su predstavljeni kao neko ko nema nikakav odnos prema biljnom fondu, što apsolutno nije tačno. Pavićevićeva nije odgovorila koliko je čempresa uklonjeno.

“Vijestima” su se prije dva dana javili revoltirani mještani Spuža, ljuti, jer su posječeni decenijama stari čempresi.

Mještanka Dejana Savićević kazala je “Vijestima” da je šokirana prizorom u dvorištu škole, da joj nije jasno zbog čega je to urađeno.

“To je masakr, ti borovi su tu bili još kada su mi djeca išla u školu. Čula sam da su to uradili da bi tu napravili parking”, kazala je Savićevićeva.

Bonus video: