Tek otvorena sala moraće na popravne radove

Direktorica Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“ Vera Božović potvrdila je da učenici ne koriste salu
4059 pregleda 2 komentar(a)
Sa svečanog otvaranja sale, Foto: Svetlana Mandić
Sa svečanog otvaranja sale, Foto: Svetlana Mandić

Dan Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića obilježen je 17. septembra kada je ministar sporta Nikola Janović svečano otvorio rekonstruisanu fiskulturnu salu. Desetak dana nakon svečanog presjecanja vrpce, kako tvrde pojedini roditelji čija djeca uče u toj školi, sala je van upotrebe.

„Samo što je sala, uz prisustvo ministra Janovića, svečano otvorena, djeca ne mogu da je koriste jer je parket na pojedinim mjestima podignut. Iako smo se svi obradovali rekonstrukciji i resorno ministarstvo izdvojilo ne mala sredstva, sala nije u funkciji jer je, izgleda, neko loše odradio posao“, kazali su roditelji.

Direktorica Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“ Vera Božović potvrdila je da učenici ne koriste salu.

OŠ Mileva Lajović Lalatović
Sala “radila” deset dana(Foto: Svetlana Mandić)

„Radnik na održavanju je 26. septembra uočio promjenu na parketu i o tome obavijestio upravu. Sagledavajući cjelokupnu situaciju odlučili smo, da iz predostrožnosti, ne koristimo salu dok nadležni iz Ministarstva sporta, koje je naručilac radova, ne procijeni razlog promjene i blagovremeno je otkloni“, kazala je Božović.

Rekonstrukciju sale površine 450 metara kvadratnih, koja je izgrađena 1981.godine, finansiralo je Ministastvo sporta i mladih, a lokalna uprava je obezbijedila sredstva za njeno krečenje. Vrijednost radova je 29.000 eura.

Bonus video: