OPŠTINA POMOGLA KUPOVINU MAŠINE

Električne cjepače za drva koristiće oko 500 Bjelopoljaca

Cijena oba cjepača je dvije hiljade eura, a cilj nabavke je da se članovima olakša priprema drva, ali i afirmacija udruženja
3307 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.10.2019. 09:06h

Savez udruženja privatnih vlasnika šuma Crne Gore, koji broji blizu 500 članova, je za potrebe svoga članstva a uz finansijsku pomoć Opštine Bijelo Polje nabavio dva električna cjepača za drva.

Kupovina je ostvarena kroz Program podsticajnih mjera za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje za 2019. godinu.

„Podrška osnivanju i funkcionisanju poljoprivrednih udruženja je uvrštena u Program mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2019. godinu i ima za cilj da pomogne i podstakne udruživanje, odnosno osnivanje i funkcionisanje poljoprivrednih udruženja jer se kroz organizaciju koju pružaju udruženja povećava vrijednost, održivost i konkurentnost poljoprivrednih i drugih proizvoda. Podrška se daje kooperativama, klasterima i drugim poljoprivrednim udružanjima za nabavku mehanizacije, alata, tehnološke opreme, sadnog materijala, adaptaciju i/ili izgradnju radnog i pomoćnog prostora itd. u vrijednosti do 80 odsto prihvatljive investivije a maksimalno do 2000 eura“ , kazao je sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje Jasmin Ćorović.

Cijena oba cjepača je dvije hiljade eura, a cilj nabavke je da se članovima olakša priprema drva, ali i afirmacija udruženja, kao i proširenje članstva.

“ Pozivamo sve vlasnike šuma da nam se pridruže učlanjenjem”, kazao je predsjednik Saveza udruženja privatnih vlasnika šuma Crne Gore Marko Hajduković. On se zahvalio sekretarijatu i Opštini na pomoći. Objasnio je da će električni cjepači za drva biti u vlasništvu udruženja privatnih vlasnika šuma iz Bijelog Polja, da će, ravnopravno, moći da ih koriste svi članovi.