Tivat: U utorak donatorsko veče za prikupljanje sredstava za ultrazvuk u Domu zdravlja

Ginekološka ambulanta Doma zdravlja Tivat nedjeljno prihvati do stotinu žena, a ukupan broj registrovanih korisnica usluga je više od četiri hiljade
642 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković

Donatorsko veče na kojem će biti prikupljana sredstva za nabavku novog ultrazvučnog aparata za ginekološku ambulantu u Domu zdravlja Tivat biće održano u utorak, 8. oktobra u 20 časova, u Atrijumu Buća Luković, na inicijativu predsjednika Opštine Tivat dr Siniše Kusovca, saopšteno je danas iz lokalne uprave.

Kako je danas objašnjeno iz Opštine, „doniranje sredstava će biti omogućeno kroz aukcijsku kupovinu izloženih likovnih radova na temu „Majka i dijete“ autora učenika tivatskih osnovnih škola, Muzičke škole, SMŠ Mladost i vrtića „Bambi“.“

„Pored aukcije biće otvoren žiro-račun za uplatu sredstava za zvanice koje ne budu u prilici da prisustvuju događaju, ali i za druge dobrotvore, prijatelje grada, djece, zdravlja i budućnosti uopšte. Nabavkom najsavremenijeg ultrazvučnog aparata biće značajno unaprijeđen rad Savjetovališta za reproduktivno zdravlje i trudnice Doma zdravlja.“-naveli su iz Opštine.

„Namjera je da unaprijedimo brigu o budućim majkama, a time i najmlađima. Planirali smo zabavno donatorsko veče u čemu su nam mnogo pomogli učenici. U Ime Opštine posebno im se zahvaljujem, kao i direktorima obrazovnih ustanova što su omogućili da u saradnji sa profesorima likovne umjetnosti i vaspitačima za kratko vrijeme djeca naslikaju radove.“- saopštila je sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović (DPS).

Ona je pozvala sve građane, preduzetnike, poslovne ljude i one koji imaju mogućnosti da pomognu rad Savjetovališta, da učestvuju u akciji i da, uz sredstva Opštine Tivat, podrže nabavku aparata vrijednog 50 hiljada eura.

Ginekološka ambulanta Doma zdravlja Tivat nedjeljno prihvati do stotinu žena, a ukupan broj registrovanih korisnica usluga je više od četiri hiljade.

Prije nego što je inicirao sakupljanje donacija za nabavku nedostajućeg dijagnostičkog aparata za za javnu zdravstvenu ustanovu u kojoj se liječe njegovi sugrađani, gradonačelnik Kusovac (DPS) inicirao je lani i potpisao sa Porto Montenegrom ugovor kojim je tog strateškog stranog investiotora častio sa 5,6 miliona eura , jer je Porto Montenegru bez ikakvog pravnog osnova, Kusovac na ovaj način oprostio dug za komunalije koje je ta firma imala prema gradu. Za taj novac moglo sa kupiti ukupno 112 najmodernijih aparata za ultrazvučnu dijagnostiku – više nego dovoljno za sve javne zdravstvene ustanove u cijeloj Crnoj Gori.

Bonus video: