Psi napali stado porodice Simunović, zaklana jedna ovca

"Nijesam mogla da odbranim ovce. Pet ih je nestalo, jednu smo našli u kanalu Mrkošnice zaklanu, jutros nađosmo jednu živu, ostalima ni traga, ni glasa. Bilo je devet pasa. Ne mogu riječima opisati, kako je bilo. Strašno", kazala je Zorica Simunović, koja je juče čuvala ovce koje su napali psi
6344 pregleda 4 komentar(a)
Simunović sa jednom od ovaca, Foto: Svetlana Mandić
Simunović sa jednom od ovaca, Foto: Svetlana Mandić

Psi lutalice napali su stado ovaca porodice Simunović i tom prilikom jednu ovcu zaklali, jednu ranili, dok tri ovce vlasnici ne mogu da nađu.

"Nijesam mogla da odbranim ovce. Pet ih je nestalo, jednu smo našli u kanalu Mrkošnice zaklanu, jutros nađosmo jednu živu, ostalima ni traga, ni glasa. Bilo je devet pasa. Ne mogu riječima opisati, kako je bilo. Strašno. Pomislila sam šta bi bilo da su djeca čuvala. Ne znam kako da opišem kako sam se osjećala. Strah, bijes, ljutnja, jer nije prvi put da nam se ovo desava. I ranije se dešavalo da napadnu, ali srećom nije bilo zaklanih”, vidno uznemirena kazala je Zorica Simunović, koja je juče čuvala ovce koje su napali psi.

Simunović pored stada ovaca
Simunović pored stada ovaca(Foto: Svetlana Mandić)

Njen suprug, Milan, dodaje da nijesu sigurni da su svi psi lutalice, jer “komšije iz Kličeva, preko šina puste pse da se izigraju i digne se čitav čopor”.

“Prije godinu mi se desio isto takav slučaj sa lutalicama. Nije bilo štete, ali sam jedva odbranio stado od pasa. Zvao sam tada policiju, oni su dolazili, uradili uviđaj, ali kažu da nijesu nadležni i da zovnem Komunalnu policiju. I njih sam zvao, i oni kažu da nijesu nadležni. Zvao sam čovjeka iz Brestica iz azila koji mi je rekao da nema više ništa s tim, da se s time ne bavi. Ne znam šta da radim, kome da se obratim, hoće li mi iko pomoći. Moraću nešto preduzimati sam ako mi niko ne pomogne”, kazao je Simunović.

Simunović
Simunović(Foto: Svetlana Mandić)

Objašnjava da je prije pet-šest godina počeo iz hobija da se bavi stočarstvom, kupio nekoliko ovaca i sada došao do stada koje broji šezdesetak velikih i malih.

“Imamo troje djece. Nekada njih ostavimo s ovcama sat–dva, jer supruga i ja imamo obaveza. Djeca su mala i srećom što oni nijesu bili kod ovaca. Šta zna dijete od deset godina kada napadne čopor pasa paščadi, kako da se odbrani i da pobjegne. Ovce su bile tu blizu kuće, što znači da mi bukvalno na kuću nasrću”, kazao je Simunović.

Bonus video: