NA OBALI RIBNICE

Aco Đukanović počeo da gradi prvu zgradu u Podgorici

Izvođač je kompanija “Bemaks”, a radovi bi trebalo da budu završeni u maju 2020. godine
22662 pregleda 27 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Filip Roganović
Aco Đukanović, Foto: Filip Roganović

Većinski vlasnik Prve banke Aco Đukanović započeo je izgradnju svoje prve zgrade u Podgorici, na obali Ribnice, u centru grada.

Brat predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića naveden je kao investitor na postavljenoj info-tabli, na kojoj piše i da je riječ o sedmospratnici mješovite namjene, čija je površina veća od 5.000 metara kvadratnih.

Izvođač je kompanija “Bemaks”, a radovi bi trebalo da budu završeni u maju 2020. godine.

Ograđeno gradilište u centru Podgorice
Ograđeno gradilište u centru Podgorice(Foto: Borko Ždero)

“Vijesti” su ranije objavile da je glavni gradski arhitekta Podgorice Filip Aleksić dao saglasnost Đukanoviću na idejno rješenje rekonstrukcije i dogradnje zgrade nekadašnje Direkcije pošte i izgradnju sedmospratnice.

Idejno rješenje uradio je Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP), firma u kojoj je Aco većinski vlasnik.

Aleksić je potpisao dvije saglanosti - za dogradnju zgrade Direkcije pošte za jednu etažu i gradnju novog sedmospratnog objekta, koji će biti prislonjen uz postojeći i zajedno s njim činiti jednu cjelinu...

Đukanović je trgovao zgradu Direkcije pošte 2007. godine, kada je Telekomu za nju platio 1,1 milion eura. Parcelu do zgrade kupio je od porodice Lisičić za više od 300.000 eura.

Đukanović je godinama izdavao zgradu nekadašnje Direkcije pošte Agenciji za zaštitu ličnih podataka i Zavodu za meteorologiju, a na osnovu toga je za nekoliko godina prihodovao više od pola miliona eura.

Brat predsjednika planira da gradi i na mjestu zgrade RZUP-a, preko puta Sportskog centra Morača.

Preporučujemo za Vas