Medenica: Morala sam da prodam zemlju da bih obezbijedila budućnost svoje djece

Upitana zbog čega je prodala zemljište javnosti nepoznatoj firmi, Medenica je kazala jer se ta firma upravo bavi prodajom i kupovinom nekretnina
27295 pregleda 84 komentar(a)
Medenica danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Medenica danas u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica kazala je da ona ne može svoju djecu “ubijediti zašto je prodala zemlju u Kolašinu i zašto je to morala da proda po tako niskoj cijeni".

“Ni pet eura po kvadratu. U tome je problem moj, ne znam u čemu je vaš problem”, kazala je Medenica odgovarajući na pitanje "Vijesti”, na Regionalnom forumu o stečaju u Budvi.

“Zar nemam pravo u Crnoj Gori, kao i svi građani, pravo na mirno uživanje svoje imovine. Ja nijesam kupila, pa da ne mogu da dokažem odakle mi novac. Nego ono što je 300 godina bilo moje familije, ja sam morala da prodam. Da bih obezbijedila budućnost svoje djece, da bih sanirala posljedice iznenadne smrti svoga supruga”, odgovorila je Medenica.

Upitana zbog čega je prodala zemljište javnosti nepoznatoj firmi, Medenica je kazala jer se ta firma upravo bavi prodajom i kupovinom nekretnina.

Blizu 28 hiljada kvadratnih metara u blizini Kolašina, Medenica je prodala nepoznatoj kolašinskoj kompaniji „Lolkan Investment Montenegro“ koja je u stoprocentnom vlasništvu kompanije „KATUN“, takođe iz KolašinaIza ove dvije firme, kako saznajemo, stoji kontroverzni biznismen Zoran Bećirović, sa svojom of-šor kompanijom Caldero Trading Limited, registrovanom na Kipru.Medenica je kazala da ono što je vrlomznačajno , a što svi ne žele da kažu, a znaju novinari je cijena prodaje

“Uprava za nekretnine ima zvaničan podatak da je u to vrijeme eksproprijacija za zemljište takvog kvaliteta , odnosno livade bila deset eura po kvadratu, plus ako je šuma tri eura po stablu, pa onda poljoprivredno vještaci procjenjuju koja je to vrsta drveta, dok voćke od pet pa do 15 eura. Ja sam rekla da je to bilo 11 hiljada kvadrata najboljeg voćnjaka u tome dijelu”, kazala je Medenica.

"U pripremi zakazivanja sjednice"

Upitana da prokomentariše da li se Vrhovni sud bavi odlukom Ustavnog suda koji je ukinuo presudu Vrhovnog suda za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, Medenica je kazala da sudija koji je radio na tome predmetu, on inače dobija predmet.

“On je u pripremi zakazivanja sjednice, tako da će javnost biti obaviještena čim sjednica bude održana“, kazala je Medenica.

Bonus video: