Nikšićki ekolozi održali mentorski trening griterima iz Prijepolja

„Tokom mentorskog treninga snimani su i pojedinačni profili prijepoljskih gritera, a formirana je i facebook stranica griterskog servisa"
422 pregleda 0 komentar(a)
Obuka Prijepoljaca, Foto: DMEN
Obuka Prijepoljaca, Foto: DMEN

Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN) je tokom vikenda realizovalo mentorski trening za predstavnike Planinarskog kluba (PK) „Kamena gora“ iz Prijepolja koji je imao zadatak da formira griterski servis u tom gradu. Tokom treninga predstavnici PK „Kamena gora“ prezentovali su griterske ture, poput Kovingrada, manastira Pustinja, vidikovca Sokolica, Sopotnice, starog grada Mileševca, dok su ulogu mentora imali predstavnici Montenegro gritera.

„Tokom mentorskog treninga snimani su i pojedinačni profili prijepoljskih gritera, a formirana je i facebook stranica griterskog servisa. I u praktičnom dijelu mogli smo da se upoznamo sa dostignućima gritera kroz pravljenje ture u kojoj je mentorski tim iz Crne Gore imao ulogu posjetioca i tokom obilaska lokacije su aktivno davali sugestije i preporuke“, saopštili su iz DMEN-a.

Mentorski trening održan je u sklopu projekta „Učinimo Zapadni Balkan boljim“ koji partnerski realizuje Društvo mladih ekologa Nikšić, Udruženje građana „Probudi se“ iz Istočnog Sarajeva i NVO „Kamena Gora“, a finansira Fond za Zapadni Balkan.

Bonus video: