Budva: Plimni talas potpio Stari grad, otkazale pumpe

Najgore je prošao restoran „Regina“ koji je zbog kvara pumpi, poplavljen i pričinjena je velika šteta
129 pregleda 1 komentar(a)
Stari grad Budva kiša, Foto: Vuk Lajović
Stari grad Budva kiša, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.03.2018. 09:45h

Mjesna zajednica „ Stari grad“ zatražila je od gradonačelnika Dragana Krapovića da Opština Budva hitno kupi nove pumpe, jer je Stari grad, sinoć zbog naleta plimnog talasa bio poplavljen.

Najgore je prošao restoran „Regina“ koji je zbog kvara pumpi, poplavljen i pričinjena je velika šteta.

JWPlayer video mesto

„Zbog velike plime sinoć se podigla voda u Starom gradu na najnižoj koti na Kvatroštrade kod Doma SM Ljubiše za oko 20 centimetara.Dešava se to svake zime ali su večeras dvije pumpe koje se nalaze ispred lokala Regina otkazale pa je lokal poplavio“, upozorio je predsjednik Savjeta MZ Stari grad Slobodan Bobo Mitrović.

Mitrović je podsjetio da te dvije pumpe prihvataju svu kanalizaciju iz Starog grada i izbacuju je u šaht kod Mogrena odakle ide u gradsku kanalizaciju.

„Te se pumpe kvare po četiri puta godišnje i to redovno u sezoni i to godinama. Neophodno je hitno nabaviti Njemačke pumpe i imati rezervne dijelove. Svake godine kada se prijavljuju investicije MZ Stari grad prijavljuje pitanje Revizije kanalizacije Starog grada, da se poslije 35 godina pregleda i konstatuje stanje kanalizacije ali bezuspješno. Molim vas da intervenišete u ovom slučaju“, navodi se u pismu Mitrovića.

Bonus video: