Camaj: Takmičenje za najljepše pismo doprinosi razvoju pismenosti i kreativnosti najmlađih

Takmičenje za najljepše pismo organizuje se, kako je rečeno, 15 godina, a zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i kontinuitetu, postalo je popularno kod učenika crnogorskih škola
587 pregleda 0 komentar(a)
Pošta Crne Gore, Foto: Vesko Belojević
Pošta Crne Gore, Foto: Vesko Belojević

Takmičenje za najljepše pismo ne doprinosi njegovoj promociji kao tradicionalne poštanske usluge, već razvoju pismenosti i kreativnosti najmlađih, ocijenio je zamjenik izvršnog direktora Pošte Crne Gore Đerđ Camaj.

Danas su uručene nagrade najuspješnijim autorima takmičenja za najljepše pismo, povodom 9. oktobra Svjetskog dana pošte.

Camaj je rekao da je tradicionalno da na taj dan, Pošta Crne Gore dodjeljuje nagrade najuspješnijim učesnicima takmičenja za najljepše pismo.

Takmičenje za najljepše pismo organizuje se, kako je rečeno, 15 godina, a zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i kontinuitetu, postalo je popularno kod učenika crnogorskih škola.

"Zasluge za kvalitetnu raealizaciju tog projekta Pošta dijeli sa Ministarstvom prosvjete", kazao je Camaj.

On je podsjetio da je ovo takmičenje segment Međunarodnog takmičenja koje realizuje Svjetski poštanski savjet.

Prema njegovim riječima, svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta, dok crnogorska Pošta najbolji rad prosleđuje na međunarodno takmičenje.

"Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je da se napiše pismo svom heroju", rekao je Camaj.

On je istakao da su ponosni na pobjedničko pismo, jer ima lijep i dirljiv način govora o značaju čvrstih veza među generacijama u porodici.

"Siguran sam da projekat Takmičenje za najljepše pismo doprinosi ne samo promociji pisma, kao tradicionalne poštanske usluge, već razvoju pismenosti i kreativnosti najmlađih", poručio je Camaj.

Camaj je čestitao pobjedniku takmičenja, nagrađenim i pohvaljenim učenicima, kao i njihovim mentorima koji su doprinijeli da na Konkurs Pošte pristigne više od 200 kvalitetnih pisama iz cijele države.

Generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje iz Ministarstva prosvjete Arijana Nikolić Vučinić kazala je da taj vladin resor i pošta Crne Gore već niz godina organizuju to takmičenje, koje je i potvrda da je javnost upoznata sa onim što rade.

"Prije pola godine na javnim mrežama izazvalo je veliku pažnju pismo koje je pobijedIlo na takmičenju", kazala je Nikolić Vučinić.

Ona je istakla da je zadovoljna što takmičenje poprima nacionalni karakter.

Prema njenim riječima, ovakva takmičenja kod djece razvijaju kreativnost, maštu i talenat, a to je ono čemu teže u obrazovnom sistemu.

"Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da organizujemo ovakvo takmičanja", zaključila je Nikolić Vučinić.

Bonus video: